Huawei. CONCESIA URIASA Facuta de Guvernul SUA

Huawei. O concesie foarte mare a fost facuta de catre guvernul SUA pentru compania chinezeasca, iata ce au anuntat oficialii noaptea trecuta cu privire la problema.

Huawei CONCESIe

Huawei. Guvernul SUA a facut o concesie uriasa noaptea trecuta in fata companiei americane, cedand in fata tuturor presiunilor venite in urma impunerii unor schimbari extrem de importante in tara. Mai exact, guvernul SUA a decis sa le ofere celor de la Huawei o extensie a licentelor pentru achizitionarea anumitor produse facute de catre companiile americane, totul in ideea de a nu fi afectate serviciile oferite acum pentru cetatenii din SUA.

Huawei. Multumita acestei concesii, compania chinezeasca va putea cumpara in continuare componente si software pentru intretinerea echipamentelor de telecomunicatii folosite de catre operatorii de telefonie mobila. Aceasta extensie este aplicabila pentru o perioada de trei luni de zile, deci expira in august, iar Huawei va putea oferi in aceasta perioada inclusiv actualizari pentru telefoanele care au sistem de operare Android, ceea ce fusese anuntat ieri de chinezi, dar si de Google.

Huawei. CONCESIA URIASA Facuta de Guvernul SUA

Huawei. In baza acestei licente temporare de cumparare a produselor fabricate in SUA, compania chinezeasca nu va putea cumpara componente pe care sa le foloseasca pentru telefoane noi, dar nu va putea folosi nici Android. Practic, licenta pe care o ofera SUA este menita sa ajute doar la intretinerea produselor existente, dar nu ajuta absolut deloc Huawei sa mai lanseze produse noi bazate pe tehnologii americane, ceea ce nu e tocmai in beneficiul companiei, dar macar primeste ceva.

The Temporary General License grants operators time to make other arrangements and the Department space to determine the appropriate long term measures for Americans and foreign telecommunications providers that currently rely on Huawei equipment for critical services. In short, this license will allow operations to continue for existing Huawei mobile phone users and rural broadband networks.

Huawei. Concesia a fost facuta de catre guvernul american mai mult ca sigur la presiunea companiilor din SUA, care au nevoie de timp sa gaseasca solutii pentru inlocuirea produselor cumparate de la chinezi pana acum. Multe companii au fost luate prin surprindere de decizia luata de catre SUA impotriva Huawei, asa ca n-au avut timp sa se pregatesca prin cumpararea de produse alternative, iar in aceasta perioada de trei luni de zile vor avea ocazia de a face asta.

Huawei. Chinezii par sa se fi pregatit intr-o anumita masura de lovitura dura pe care au primit-o acum de la SUA, insa e foarte greu de spus ce se va intampla cu planurile de a lansa noi produse in viitor.