iPadOS. Anuntat OFICIAL, vine cu Aceste NOUTATI Importante

ipados

iPadOS. Noul sistem de operare a fost anuntat oficial de catre compania Apple in cursul acestei seri, confirmand un zvon aparut cu doar cateva ore inainte de conferinta, confirmat si de website. iPadOS aduce pentru tabletele iPad unele dintre cele mai mari schimbari de pana in momentul de fata, iar de aceea a fost trecut intr-un sistem de operare separat, deci va fi distribuit separat de iOS 13 pentru iPhone, incepand de anul acesta.

Ecranul principal si multitasking

iPadOS aduce pentru utilizatori posibilitatea de a vedea widget-uri in ecranul principal de aplicatii, dar si posibilitatea de a vedea aplicatiile din fundal intr-un format nou de task switcher pentru multitasking.

Optiunea de a deschide aceeasi aplicatie de 2 ori in acelasi ecran, iPadOS oferind asta desi in trecut iOS nu avea optiuni de acest gen pentru utilizatori.

iPadOS aduce pentru tabletele iPad o functie numita “spatii”, ea fiind combinata cu “app expose”, care permite vizualizarea mai usoara a aplicatiilor deschise in fundal, atat pentru aplicatii native, cat si pentru aplicatii terte.

Files

Pentru aplicatia de fisiere exista o interfata similara celei Finder din Mac, permitand afisarea de informatii detaliate despre fisiere, inclusiv datele meta.

Pentru iCloud Drive este oferita posibilitatea de a partaka inclusiv fisiere.

Suportul pentru partajarea de fisiere SM este deasemenea implementat.

Pentru a completa lucrurile, cei de la Apple ofera in iPad OS posibilitatea de a accesa fisiere de pe stick-uri USB, sau carduri SD. Nici camerele nu sunt uitate, pozele din ele putand fi accesate foarte rapid chiar din aplicatii terte.

Safari

iPadOS aduce in sfarsit posibilitatea de a vizualiza website-urile in versiunea de pe desktop, nu in versiunea pentru telefoanele mobile, totul fiind facut automat, si optimizat pentru atingeri.

Safari are si un download manager, asa cum ne-au spus zvonurile, dar si 30 de scurtaturi pentru tastaturi.

Apple Pencil

Latenta pentru Apple Pencil este redusa in iPadOS de catre compania Apple, si ajunge la doar 9ms, cea mai mica dintre toate accesoriile de acest gen.

mai multe imediat…

22 COMENTARII

 1. Baga-l inapoi in cotet. Omul a depasit limitele, o da deja in lucruri care depasesc gluma. A venit cu tine, exploica-i ca gluma e gluma, si ca daca duce lucrurile la extrem, o sa aiba de explicat in scris pentru ele, cu nume si prenume, fara VPN.

 2. Baga-l inapoi in cotet. Omul a depasit limitele, o da deja in lucruri care depasesc gluma. A venit cu tine, exploica-i ca gluma e gluma, si ca daca duce lucrurile la extrem, o sa aiba de explicat in scris pentru ele, cu nume si prenume, fara VPN.

 3. serios, chiar nu il cunosc, nici din mediu online nici personal.
  Este un om obsedat. O sa incerc cat pot sa ii explic ce mi-ai spus si tu, daca nu merge asa, o sa incerc doar sa nu il bag in seama
  Inca o data, vorbim despre acel user tot cu nick’ul srb srb ?!

 4. Cineva are probleme, destul de grave, atunci. 🙂

  Ori este un copil puțin frustrat, blocat pe un Android și atunci trebuie să-și elimine furia cumva. :))

  Pune un moderator și concetrează-te pe conținut. Eu am tot făcut mișto când am văzut ce fel de persoane comentează pe aici dar cu puțină educație, se poate transforma într-o comunitate constructivă. Ar ajuta și site-ul, categoric, pentru că acum ți-l trage puțin în jos.

  Comentariile să fie aprobate o perioadă, cel mai bine.

 5. Nu ai de ce sa te plangi ca o *******, tu ai dat tonul la toata harababura de aici, ce semeni culegi bai *****. Intelegi?