macOS 10.15 Catalina a fost Anuntat, iata Noutatile

macOS 10.15 a fost prezentat in mod oficial de catre compania Apple astazi, si exista foarte multe noutati pentru utilizatorii de Mac-uri.

macos 10.15

macOS 10.15 Catalina. Sistemul de operare pentru Mac-urile companiei Apple are parte de foarte multe noutati importante anuntate in aceasta seara pentru clientii care folosesc calculatoarele in lumea intreaga. Vorbim despre unul dintre cele doua sisteme de operare importante pe care le dezvolta Apple, macOS 10.15 permitand dezvoltarea iOS de catre inginerii celor din Cupertino, dar si multe, multe alte lucruri grozave.

iTunes

iTunes este impartita in macOS 10.15 Catalina in trei aplicatii separate, Apple Music, Apple Podcasts, si Apple TV.

Zvonurile care spuneau ca iTunes va disparea s-au transformat intr-o impartite a aplicatiei in trei separate, fiecare dintre ele aducand cate ceva mult mai util, si mai complex.

Eliminarea iTunes ii forteaza pe utilizatori sa-si controleze iPhone-urile direct din Finder-ul de pe Mac, insa in Windows, asta dispare complet.

Noua aplicatie Apple TV de pe Mac aduce suport pentru redarea de filme 4K HDR.

Sidecar

macOS 10.15 Catalina aduce posibilitatea de a transforma tablete iPad in ecran secundar pentru Mac-uri, asa cum ne-au spus unele zvonuri. Exact cum permit deja unele aplicatii terte de cativa ani, macOS 10.15 Catalina va aduce aceasta functionalitate in mod nativ.

Voice Control

macOS 10.15 Catalina, dar si iOS 13, aduc optiunea de a contorla atat calculatoarele, cat si telefoanele, folosind doar comenzi vocale.

Practic, atat macOS 10.15 Catalina, cat si iOS 13, vor putea avea toate functiile controlate prin comenzi vocale in loc de atingeri, ceva ce ofera functionalitate de accesibilitate complet noua pentru utilizatori.

Find My

Find My iPhone si Find my Friends sunt combinate intr-o aplicatie dedicata in macOS 10.15 Catalina, dar si iOS 13.

Partea interesanta este ca Find My poate localiza inclusiv iDevice-urile care sunt inchise, totul folosind Bluetooth, dar numai daca exista alte produse Apple in apropiere. Desigur ca macOS 10.15 Catalina si iOS 13 trebuie sa fi fost preinstalat deja in aceste terminale pentru ca totul sa functioneze.

Activation Lock

Sistemul care blocheaza telefoanele iPhone cu Find my iPhone, ajunge si in  macOS 10.15 Catalina. Asta inseamna ca un Mac furat nu mai poate fi activat daca a fost activ in Find my Mac, cel putin pana cand e deblocat din iCloud.

Project Catalyst

macOS 10.15 Catalina va permite dezvoltarea de aplicatii pentru Mac prin simpla modificare a celor pentru iPhone folosind un software special creat de catre Apple.

mai multe imediat…