Android. PROBLEMA ce a Afectat SUTE de MILIOANE de Telefoane

Android. O noua problema foarte grava a fost descoperita si afecteaza sute de milioane de telefoane, iata ce a facut deja compania Google.

Android BeiTaAd

Android. Din pacate pentru sistemul de operare al companiei Google a fost anuntata astazi o noua problema extrem de grava care se pare ca a afectat cateva sute de milioane de persoane din intreaga lume in ultimele luni. Vorbim despre un nou tip de malware numit BeiTaAd, acesta fiind inclus in nu mai putin de 238 de aplicatii pentru sistemul de operare Android, ele fiind descarcate de 440 de milioane de ori prin intermediul Google Play Store.

Android. Problema a fost descoperita foarte tarziu de catre cei de la Google, iar cu 440 de milioane de descarcari inregistrate pana in momentul de fata, e destul de clar faptul ca situatia este una foarte serioasa. Acest malware a fost creat de catre hackeri pentru a afisa reclame in intrega interfata a sistemului de operare Android, desi el era instalat de catre aplicatiile respective, dar desigur ca era exploatat sistemul de permisiuni al telefoanelor.

Android. PROBLEMA ce a Afectat SUTE de MILIOANE de Telefoane

Android. Conform celor care au descoperit malware-ul, dar si a utilizatorilor, problemele incepeau la minim o zi dupa instalare, cu reclame afisate in tot felul de aplicatii din telefoane, insa chiar si in timpul apelurilor telefonice. Reclamele nu puteau fi oprite dupa ce malware-ul BeiTaAd infecta telefoanele, iar desigur ca totul a fost ascuns foarte bine de catre hackeri, astfel incat nici Google nu a descoperit problema pana cand a fost mult prea tarziu.

My wife is having the exact same issue. This will bring up random adds in the middle of phone calls when her alarm clock goes off or anytime she uses any other function o(n) her phone. We are unable to find any other information on this. It is extremely annoying and almost making her phone unusable.

Android. Aceasta nu e prima problema pe care sistemul de operare o are cu acest tip de malware, si cu siguranta nu va fi ultima, iar asta pentru ca in ultimele luni am avut foarte multe incidente similare raportate. Cei de la Google au implementate pentru Play Store sisteme de protectie menite sa fereasca utilizatorii Android de asemenea probleme, insa din pacate in ultima vreme hackerii reusesc sa le pacaleasca foarte usor.

Android. Toate cele 238 de aplicatii au fost sterse din Google Play Store deja, insa avand in vedere sutele de milioane de descarcari, foarte multa lume inca mai are malware-ul in telefoanele proprii.