Armata SUA Testeaza un nou GPS REVOLUTIONAR

Armata SUA testeaza in momentul de fata un nou tip de GPS revolutionarcare va ajunge la soldatii din teatrele de operatiuni foarte curand.

Armata SUA vrea un gps rezistent la bruiaj

Armata SUA se pregateste sa inceapa testele pentru un nou GPS revolutionar, conform unor dezvaluiri facute de catre reprezentantii sai, marcand o schimbare majora de strategie pentru americani. Mai exact, se pare ca armata SUA vrea sa lanseze un GPS care sa nu poata fi bruiat de catre echipamentele existente in momentul de fata de catre niciunul dintre inamicii care au tehnologii care pot realiza acest lucru in momentul de fata.

Armata SUA a luat decizia de a dezvolta un asemenea tip de GPS dupa ce au aparut suspiciuni ca Rusia a folosit in Europa, si alte zone de pe glob, echipamente pentru bruierea sistemelor de geolocalizare. Armata SUA, la fel ca multe altele, depinde de semnalul GPS pentru a-si directiona soldatii pe teren, pentru a-si ghida rachetele, sau dronele, deci bruierea semnalului se poate dovedi extrem de periculoasa pentru foarte multi soldati.

Armata SUA Testeaza un nou GPS REVOLUTIONAR

Armata SUA a descoperit nevoia unui GPS care sa nu poata fi bruiat dupa ce a desfasurat exercitii militare in Norvegia, sub denumirea Trident Juncture, si a descoperit ca geolocalizarea nu putea fi facuta chiar atat de bine. Trupe din armata SUA, dar si din cadrul NATO, au descoperit ca semnalele GPS erau bruiate in diverse momente ale exercitiilor, si problema i-a fost atribuita Rusiei, care a folosit tehnologii similare pentru dronele din Siria.

Avand in vedere ca rușii bruiaza GPS-ul din Siria si pana în Scandinavia, armata americană va echipa cu kituri GPS rezistente la bruiaj tot Regimentul 2 de Cavalerie din Germania până la sfârșitul anului. Serviciul continuă deja să evalueze, cu  propuneri pentru o versiune de generație, care va include un sistem de navigație inerțial (INS) ca rezervă pentru perioadele în care GPS-ul este complet inaccesibil.

Armata SUA va trimite primele dispozitive GPS de acest gen catre soldatii stationati in GErmania, acestia urmand a le primi in toamna, iar acolo vor fi facute primele teste pentru ele. Armata SUA vrea sa finalizeze procesul de dezvoltare al acestui program cat se poate de repede pentru ca soldatii sai sa se poata folosi de GPS pentru misiunile pe care le fac, indiferent daca e vorba despre simple exercitii, sau misiuni reale desfasurate in teatre de operatiuni.

Armata SUA nu a spus si de cat timp va avea nevoie pentru ca acest noi module GPS sa fie gata de utilizare normala de catre soldatii sai, insa cel mai probabil anul viitor va incepe sa le distribuie in unitatile din intreaga lume.