Gurvernul Romaniei are un Nou Plan pentru UBER, Bolt, Clever

Guvernul Romaniei are un nou plan pentru UBER, Bolt, Clever Taxi, iata ce urmeaza sa faca saptamana viitoare pentru serviciile de ridesharing.

guvern plan uber bolt clever

UBER, Bolt, Clever sunt intr-o situatie incerta de cateva saptamani de zile, cu peste 150 de soferi amendati din cauza ordonantei de urgenta care a intrat in vigoare la mijlocul lunii mai. Acea ordonanta de urgenta a blocat partial activitate UBER, Bolt, Clever Taxi in cateva orase din tara, dar Guvernul Romaniei are un nou plan pentru a modifica modul in care sunt reglementate aceste servicii, si pentru a le permite sa functioneze intr-o oarecare legalitate.

Guvernul Romaniei a anuntat ca saptamana viitoare proiectul noii ordonante de urgenta va fi trimis la Consiliul Economic si Social pentru avizare, iar apou va fi adoptata ordonanta cu modificarile cerute de UBER, Bolt, Clever. Conform celor din Guvernul Romaniei, tot saptamana viitoare ar urma sa fie adoptata noua ordonanta de urgenta, insa intrarea in vigoare depinde de momentul ales de catre initiatori, asa ca ramane de vazut cand se va intampla asta.

Gurvernul Romaniei are un Nou Plan pentru UBER, Bolt, Clever

UBER, Bolt, Clever n-au avut parte de aceasta ordonanta mai devreme deoarece nu toate ministerele care trebuie sa isi dea avizele pentru adoptarea odonantei de urgenta au facut asta, asa ca procesul este in intarziere. Desigur ca taximetristii s-au suparat si au cerut retragerea ordonantei de urgenta, insa UBER, Bolt, Clever vor avea totusi parte de ea, pentru ca serviciile de ridesharing nu trebuie interzise, ci doar reglementate pentru a fi facute in deplina legalitate.

Având în vedere noile tendințe și practici din piața transportului în regim de taxi și în regim de închiriere cu șofer, respectiv dezvoltarea tehnologică, în special a aplicațiilor care funcționează prin intermediul telefoanelor mobile inteligente, a dus la apariția unor servicii de transport noi, care permit utilizarea mai eficientă a autoturismelor deja existente și care, deși sunt folosite de aproximativ 1 milion de oameni în Romania, nu beneficiază de un cadru strict reglementat, spre deosebire de alte țări din Uniunea Europeană.

Taximetristii desigur ca fac amenintari de toate felurile impotriva UBER, Bolt, Clever, si probabil vor mai ajunge iar sa blocheze Piata Victoriei din Bucuresti dupa ce ordonanta de urgenta va fi adoptata. In ciuda opozitiei lor, Guvernul Romaniei este hotarat sa adopte cadrul legal in care sa functioneze companiile de ridesharing, iar taximetristii vor reveni la situatia de acum mai bine de o luna, cand se luptau cu UBER, Bolt, Clever, peste tot.

UBER, Bolt, Clever inca functioneaza in Romania, chiar daca au numarul de soferi cel putin injumatatit deocamdata, dar de saptamana viitoare, sau poate din iulie, lucrurile ar trebui sa revina la normal.