SOLSTITIU DE VARA. Ziua cea mai LUNGA din Intregul AN

SOLSTITIU DE VARA. 21 iunie 2019 este ziua cea mai lunga din an, si cea in care incepe in mod oficial vara, soarele ajungand in cel mai inalt punct din an astazi.

SOLSTITIU DE VARA

SOLSTITIU DE VARA. Astazi, 21 iunie, este ziua cea mai lunga din an, si in mod oficial intra in vara care a inceput deja sa ne topeasca, la propriu, cu temperautir extrem de mari in foarte multe zone din tara. In anul 2019 avem un SOLSTITIU DE VARA care a inceput cu furturi puternice in anumite zone ale tarii, sau cu temperaturi foarte ridicate in alte zone, astfel ca vorbim despre experiente complet diferite pentru locuitorii Romaniei.

SOLSTITIU DE VARA. Astazi soarele va ajunge in cel mai inalt punct in Emisfera Nordica la ora 11:54, deci atunci va fi si cel mai periculos punct din zi pentru a fi afara, asa ca aveti grija ce faceti astazi pentru a fi in deplina siguranta. SOLSTITIU DE VARA va aduce soarele direct deasupra Tropicului Racului astazi pentru cea mai lunga perioada de timp, astfel ca de aceeai toti cei din Emisfera Nordica vor experimenta cea mai lunga zi din an pe 21 iunie.

SOLSTITIU DE VARA. Unii numeste astazi si “ziua soarelui”, iar asta multumita faptului ca vorbim despre cea mai lunga zi dintr-un an, si foarte multa lume asteapta cu nerabdare sa inceapa vara in acest mod, dar multi dintre voi probabil stiti deja acest lucru. Foarte multe superstitii sunt deasemenea legate de SOLSTITIU DE VARA, foarte multi aomeni fiind atenti la ceea ce fac in aceasta zi, pentru ca ar putea sa le afecteze intreaga activitate.

SOLSTITIU DE VARA. Ziua cea mai LUNGA din Intregul AN

SOLSTITIU DE VARA. Iata ce traditii si superstitii sunt legate de “ziua soarelui” din 21 iunie, si ce ar trebui sa stiti in acest moment :

  • Deseori, ziua soarelui sau solstițiul de vară așa cum este cunoscut fenomenul, a fost asociat cu o mulțime de tradiții populare ce au ca și scop noi începuturi.
  • Solstițiul de vară este o zi de sărbătoare ce este evidențiată prin petreceri, cântece, dansuri, focuri mari și picnicuri în aer liber.
  • Cu sute de ani în urmă, solstițiul de vară era prilejul de a calcula momentele importante ale muncilor agricole.
  • De asemenea, ziua soarelui era o perioadă populară din an pentru organizarea nunților și petrecerilor.
  • În România, o dată cu solstițiul de vară este asociată și sărbătoarea Sânzienelor, cunoscută și sub denumirea de Drăgaică, sărbătoare ce se celebrează pe data de 24 iunie. Sânzienele mai sunt denumite în popor și ”Amuțitul cucului” deoarece pasărea cântă 3 luni pe an, de la echinocțiul de primăvară (în jurul datei de 21 martie) până la solstițiul de vară ori până la Sânziene, pe 24 iunie.
  • O vorbă din popor spune că, dacă cucul va înceta să mai cânte de Sânziene, urmează o vară secetoasă.
  • Tot pe 24 iunie creștinii sărbătoresc și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorului.
  • Se spune că energia solstițiului de vară este considerată energia pasiunii, creativității, virilității și belșugului. Dacă faci baie în lacuri sau râuri în această zi, efectul este unul curativ și constituie un ritual de renaștere.
  • În anumite zone ale țării, spălatul cu roua ce se adună în ajunul solstițiului este o practică magică de frumusețe.
  • De asemenea, în credința populară se spune că solstițiul de vară este benefic și asupra schimbărilor în dragoste, sănătate și prosperitate. Magia practicată în timpul solstițiului are puterea de a materializa dorințe ori aspirații greu de realizat.

SOLSTITIU DE VARA. Preturi mai mari la hotelurile de la mare

SOLSTITIU DE VARA. In mod oficial a inceput si sezonul estival, iar asta inseamna ca preturile hotelurilor si pensiunilor de la malul marii sunt mai mari decat pana in momentul de fata, ceea ce se intampla in fiecare an. Stim cu totii ca exista perioade in an intre care preturile cresc abrupt din cauza cererii crescute, iar SOLSTITIU DE VARA da startul acestor cresteri pentru ca aduce si caldura pe care multi o asteptau.

SOLSTITIU DE VARA. Vorbim deasemenea inclusiv despre cresteri pentru traficul care se inregistreaza pe drumul inspre mare, foarte multa lume fiind dornica sa ajunga in aceste weekend-uri calduroase la plajele insorite unde se vor relaxa cum trebuie. In aceeasi masura, inclusiv drumurile spre Valea Prahovei vor fi extrem de aglomerate dupa acest SOLSTITIU DE VARA, iar asta pentru ca in timp ce unii cauta marea, altii cauta racoarea, iar aglomeratia este cel putin la fel de mare.

SOLSTITIU DE VARA. Acestea fiind spuse, de acum va puteti bucura linistiti de vara, si aveti fara dubiu cu ce sa va relaxati in urmatoarele weekend-uri pana in septembrie.