Huawei. Anunt ULUITOR! Sanctiunile ANULATE de catre Trump

Huawei. Un anunt uluitor a fost facut de catre Donald Trump, acesta spunand ca va anula sanctiunile care au fost impuse in SUA impotriva companiei chinezesti.

huawei anulare

Huawei. O veste uluitoare a venit astazi dupa intalnirea dintre Donald Trump si presedintele Chinei, Xi Jinping, presedintele SUA anuntand ca sanctiunile impuse impotriva companiei chinezesti urmand a fi anulate. Anuntul este unul complet surprinzator, iar asta pentru ca Donald Trump si Xi Jinping au fost in pozitii complet opuse timp de cateva luni de zile, insa se pare ca SUA a “atins un nerv” prin blocarea accesului celor de la Huawei la tehnologiile americane.

Huawei. Donald Trump va ridica sanctiunile pe care compania chinezeasca le are in SUA, probabil, saptamana viitoare, iar asta inseamna ca ea va putea sa isi vanda produsele noi pe care le-a tot amanat. Donald Trump va reincepe discutiile cu Xi Jinping pe marginea unui acord comercial, si va renunta la unele dintre tarifele impuse pentru produsele importate din China, insa Huawei nu scapa de chiar toate interdictiile impuse de catre americani.

Huawei. Anunt ULUITOR! Sanctiunile ANULATE de catre Trump

Huawei. Dupa cum probabil stiati deja, SUA a interzis inclusiv folosirea produelor chinezilor in orice institutie de stat, in armata, dar si in companiile partenere care lucreaza sub contract cu acestea. SUA a dus timp de cateva luni bune munca de lamurire pentru a-si convinge partenerii ca echipamentele de telecomunicatii ale Huawei trebuie interzise in retelele 5G, insa totul pare sa fie doar o mare cacealma pentru ca Donald Trump sa castige in razboiul comercial cu China.

“Trump said he had agreed with Chinese President Xi Jinping to restart trade talks. The US leader said he would also hold off on new tariffs and allow Chinese tech giant Huawei to again buy US products.”

Huawei. Multumita acestei decizii, nu mai exista riscul ca Google sa nu licentieze Android pentru compania chinezeasca, si nici ca viitoarele modele de telfeoane, foarte asteptate de altfel, sa nu fie lansate. Nu stiu cine in afara celor din administratia prezidentiala a SUA se gandea ca o asemenea decizie poate fi luata atat de repede, insa iata ca Huawei are parte de o evolutie pozitiva pentru problemele sale, iar asta o va ajuta sa-si recupereze vanzarile pierdute.

Huawei. Vanzarile de telefoane ale companiei au scazut dramatic in lunile in care sanctiunile au fost active, iar ridicarea lor va genera cu siguranta o schimbare majora in evolutia pentru urmatorul an.