AVERTIZARE pentru RO-ALERT! Ce vor Face Autoratile din Romania

RO-ALERT are parte de o noua avertizare facuta de catre autoritati pentru cetatenii din Romania, aita ce vor face in perioada urmatoare prin sistemul de alerta.

RO-ALERT teste

RO-ALERT este sistemul de alerta pentru situatii de urgenta pe care IGSU il gestioneaza in Romania pentru a anunta populatia cand au loc evenimente care le pot pune viata in pericol indiferent unde se afla. Sistemul RO-ALERT a fost lansat cu aproape un an de zile in urma de catre autoritati, insa se pare ca nu a fost suficient de bine testat, sau poate ca vor sa descopere daca mai exista probleme, astfel ca va incepe o noua runda de testari.

RO-ALERT va trimite mesaje de test catre cetatenii Romaniei din anumite zone din tara, care deocamdata nu au fost dezvaluite, insa daca primiti un mesaj, e bine sa stiti ca nu se intampla nimic. Autoritatile din Romania spuna ca prin RO-ALERT va fi transmis urmatorul mesaj pentru a testa reteaua in urmatoarea perioada : ”TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție.”.

RO-ALERT trece printr-o noua runda de testari in Romania

RO-ALERT va trimite mesajul de mai sus pe orice fel de telefoane care sunt configurate sa primeasca mesajele de avertizare de la autoritati, toti operatorii din Romania fiind capabili sa le trimita. Conform celor de la IGSU, prin intermediul RO-ALERT au fost transmise nu mai putin de 400 de mesaje de avertizare pana in momentul de fata, si unele dintre ele au ajutat multe persoane sa se puna la adapost in situatii de urgenta.

“În perioada următoare, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, va realiza o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT. Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.”

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

RO-ALERT nu a fost folosit intotdeauna chiar asa cum s-au asteptat romanii, insa sistemul a fost imbunatatit, impreuna cu procedurile de folosire, astfel, iar IGSU va continua acest proces pentru a servi si mai bine cetatenii. Desigur ca e posibil ca nici aceasta runda de testari pentru RO-ALERT sa nu rezolve chiar toate problemele, asa ca ramane de vazut in ce masura autoritatile vor gasi echilibrul de care e nevoie pentru sistem.

RO-ALERT este compatibil atat cu telefoanele Android, cat si cu telefoanele iPhone, asa ca ar trebui sa primiti mesajele indiferent de dispozitivul pe care il folositi in acest moment.