FaceApp. Care e ADEVARATA PROBLEMA, si de ce NIMANUI NU ii Pasa

Faceapp. Aplicatia este angrenata intr-un imens scandal care arata adevarul din spatele functionalitatii sale, insa utilizatorilor nu le prea pasa de asta.

FaceApp. Aplicatia care iti schimba fata pentru a te face mai batran, mai tanar, sau oricum ai vrea tu, este acum in centrul unui foarte mare scandal, pentru ca brusc, cineva a descoperit ca ea incarca poze in serverele rusilor. FaceApp este o aplicatie ruseasca, iar pentru a modifica pozele, le incarca in serverele rusilor, ceea ce nu este explicat clar pentru toata lumea, dar cui ii pasa de asta, pentru ca oamenii care folosec aplicatii de genul asta nu-si bat capul cu protectia datelor.

FaceApp. Aplicatia incarca pe Android toate pozele din librarie in serverele rusilor, conform unor oameni, in timp ce pe iOS nu functioneaza chiar la fel, dar pozele supuse modificarii sunt oricum trimise la rusi. Problema este ca separat de poze, la rusi ajung inclusiv informatii despre numele utilizatorilor, informatii de identificare ale telefoanelor, FaceApp preluand inclusiv informatii despre navigarea pe internet, ceea ce n-are legatura cu modificarea pozelor.

FaceApp iti incarca pozele in serverele rusilor, cu nume, prenume, si numar de telefon

FaceApp. Aplicatia este folosita de catre rusi pentru a aduna poze cu fetele oamenilor, si de a le combina cu informatii din telefoane pentru a putea identifica respectivele persoane cu nume, prenume, numar de telefon, si adresa. FaceApp nu face ceva mai rau decat Facebook, de exemplu, dar revin si spun, ca indiferent cate rele va face, nimanui nu ii va pasa, asa cum nimanui nu i-a pasat de ceea ce face Facebook cu datele cedate de noi.

FaceApp. Da, lumea care se teme sa-si inregistreze fata in Face ID si amprenta in Touch ID le ofera rusilor poze cu fetele lor, impreuna cu numele si prenumele, dar pentru ca nu stiu ca fac asta, e ok. FaceApp a fost si va ramane foarte populara pentru ca lumea nu pune mare pret pe datele pe care le cedeaza, si asta nu de azi, sau de ieri, ci dintotdeauna, totul pana cand datele alea vor fi folosite impotriva lor.

FaceApp. Aplicatia a fost si va ramane populara, pentru ca vasta majoritate a celor care o folosesc nu sunt interesati de stirile care prezinta realitatea din spatele ei.