Google Ramane ULTIMA SANSA a Huawei de a SCAPA de Probleme

Google ramane ultima sansa a companiei Huawei de a scapa de problemele grave pe care le are in momentul de fata, iata ce au declarat reprezentantii companiei.

Google sansa huawei android

Google  ajuns sa fie ultima sansa pe care compania Huawei o mai are pentru a scapa de toate problemele pe care le are in momentul de fata in SUA, iar asta nu e tocmai o veste buna pentru compania chinezeasca.

Huawei a incercat prin guvernul chinez sa scape de sanctiunile pe care Donald Trump i le-a impus in SUA, insa n-a reusit pana acum sa faca mare lucru, dar colaboreaza cu Google pentru a scapa de ele.

Google face cu siguranta lobby in randul administratiei prezidentiale pentru a nu ramane fara Huawei, care are sute de milioane de telefoane ce-i folosesc sistemul de operare, iar asta ajuta inclusiv SUA, in final.

Huawei spune ca Google a depus deja o cerere de a primi o licenta pentru a-si putea exporta produsele catre chinezi, adica sa poata licentia telefoanele lor, si sa le ofere serviciile care acum sunt restrictionate in baza sanctiunilor.

Google Ramane ULTIMA SANSA a Huawei de a SCAPA de Probleme

Google a refuzat pana acum sa licentieze noi modele de telefoane de la Huawei pentru lansare din cauza sanctiunilor care sunt impuse de catre SUA, dar ar vrea ca situatia sa se schimbe prin ridicarea limitarilor.

Huawei lucreaza pe cealalta parte cu guvernul chinez pentru a pune presiune pe americani si a cere ca sanctiunile sa fie ridicate complet, dar senatorii din SUA nu prea vor asta, si au depus 2 legi care fac exact contrariul.

Google a solicitat o licență de export la Departamentul de Comerț din S.U.A. pentru a-și furniza sistemul de operare Android către Huawei. Kevin Ho, președintele diviziei de telefoane mobile Huawei, a declarat că firma sa merge in continuare cu speranța că licenta Google va fi acordată, permițând utilizarea sistemului de operare Android pe noile telefoane Huawei programate pentru lansare în cursul acestui an.

Google va incerca cel mai probabil sa obtina o licenta de export pentru produse catre Huawei inainte ca senatorii americani sa-si poata vota legile, si sa obtina promulgarea lor, dar timpul trece rapid in defavoarea chinezilor.

Huawei a avut parte de cateva luni foarte proaste din cauza situatiei din SUA, cu scaderi semnificative ale vanzarilor, iar acest lucru nu se va schimba prea curand deoarece nu toata lumea o vede cu “ochi buni”.