Apple CUMPARA Divizia de Modem-uri a Intel pentru iPhone 5G

Apple CUMPARA Divizia Modem Intel pentru iPhone 5G

Apple cumparat divizia de modem-uri a companiei Intel pentru a se asigura ca va putea lansa telefoane iPhone care au compatibilitate cu retelele 5G. Apple va plati 1 miliard de dolari pentru divizia celor de la Intel si brevetele asociate, vanzarea urmand a se finaliza in cel de-al patrulea trimestru fiscal al anului 2019.

Apple va avea 2200 de angajati noi, plus inca 17.000 de brevete de inventie, toate echipamentele detinute de catre Intel urmand a fi transferate deasemenea. Se pare ca Apple va cumpara “majoritatea” diviziei de smartphone-uri a celor de la Intel, desi nu se stie clar ce procent din ea va ramane la actuala companie.

Apple lucreaza cu Intel de foarte mult timp, astfel ca aceasta achizitie e ceva destul de normal din moment ce colaborarea pentru dezvoltarea de modemuri 5G nu a avut succes. Cei de la Intel n-au reusit timp de cativa ani sa produca modem-urile 5G dorite de Apple pentru iPhone, asa ca achizitia era asteptata de ceva vreme.

“Apple și Intel au semnat un acord pentru Apple să achiziționeze majoritatea afacerilor cu modemuri smartphone ale Intel. Aproximativ 2.200 de angajați Intel se vor alătura Apple, împreună cu proprietatea intelectuală, echipamentele și contractele de leasing. Tranzacția, estimată la 1 miliard de dolari, se așteaptă să se încheie în al patrulea trimestru al anului 2019, sub rezerva aprobărilor de reglementare și a altor condiții obișnuite, inclusiv a consiliului de întreprindere și a altor consultări relevante în anumite jurisdicții.”

Apple a incheiat un nou parteneriat cu Qualcomm pentru cumpararea de modem-uri dedicate iPhone, inclusiv unele compatibile cu viitoarele retele 5G. De cat timp va avea nevoie Apple pentru a putea integra modem-uri 5G in iPhone in baza propriilor specificatii nu se stie, dar probabil nu va trece mult pana cand vom vedea si asta.