Noua PROBLEMA GRAVA a iOS 12 Demonstrata pe iPhone (VIDEO)

iOS 12 are astazi o noua problema grava demonstrata de catre un cercetator in securitate informatica, el reusind sa descopere ceea ce Apple nu poate sa repare pentru a-si tine clientii in siguranta cand ii folosesc telefoanele. Problema pe care utilizatorii iPhone o au cu telefoanele cu iOS 12 fara sa stie are legatura cu sistemul AirDrop, care permite trasnferul de date intre iDevice-uri, si care este activat in mod nativ.

Problema care exista in iOS 12 pe telefoanele iPhone le ofera hackerilor posibilitatea de a ghici numarul de telefon al utilizatorilor fara ca acestia sa stie, si nu vorbim tocmai despre ceva ce n-ar trebui protejat. Fiecare comunicare care se face prin Bluetooth contine date criptate privind informatii partiale despre numarul de telefon, Apple ID-ul si adresa sa de email, insa doar numarul de telefon poate fi detectat in baza analizarii acestora.

Noua PROBLEMA GRAVA a iOS 12 Demonstrata pe iPhone (VIDEO)

In mod normal, iOS 12 ar trebui sa tina secrete toate aceste informatii, insa se pare ca sistemul de operare nu e chiar atat de dornic sa nu partajeze informatii care in mod normal n-ar trebui sa ajunga nicaieri. Puteti vedea in clipurile video de mai sus cam cum functioneaza totul, iar scriptul care a fost creat pentru a prelua aceste informatii e destul de usor de utilizat de catre oricine, si functioneaza cu orice iDevice-uri care au AirDrop activ.

Se pare ca inclusiv Apple Watch-urile ar fi afectate, insa in cazul lor nu poate fi preluat un numar de telefon, dar pot fi preluate parole Wi-Fi, daca se incearca partajarea uneia prin intermediul unui iPhone. Cei de la Apple au gandit sistemul de operare iOS 12 pentru a oferi siguranta cat mai mare pentru datele care sunt partajate, dar iata ca exista situatii in care nu tot ceea ce incercam sa protejam este efectiv protejat.