Schimbari MARI pentru 112 Anuntate de catre Ministrul MAI

Serviciul de urgenta 112 urmeaza sa treaca prin schimbari foarte mari, ministru MAI, Mihai Fifor, facand aseara un anunt foarte important privind modificarile.

Schimbari MARI pentru 112 Anuntate de catre Ministrul MAI

Serviciul de urgenta 112 urmeaza sa aiba parte de o schimbare extrem de importanta in urmatoarele luni, ministrul MAI, Mihai Fifor, facand anuntul in cursul serii trecute pentru toti romanii. Mai exact, Guvernul Romaniei vrea sa preia adminsitrarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta (SNUAU) de la STS, astfel ca toata infrastructura din spatele 112 urmeaza sa treaca la MAI, acolo unde va fi cel mai probabil sub conducerea lui Raed Arafat.

STS administreaza serviciul de urgenta 112 din momentul crearii sale si pana acum, dar scandalul din urma crimelor de la Caracal pare sa fi pus capat acestui mod de a face lucrurile, astfel ca o schimbare foarte mare e pregatita. Trecerea 112 la MAI ar putea fi una de bun augur, deoarece pana acum Raed Arafat a aratat ca e capabil sa organizeze cum trebuie serviciile de urgenta, daca e lasat sa faca acest lucru.

Schimbari MARI pentru 112 Anuntate de catre Ministrul MAI

Raed Arafat a anuntat ieri ca asteapta si estimari privind costurile de implementare a tehnologiei AML in serviciul 112, si e posibil ca MAI sa se ocupe de acest lucru in locul celor de la STS. Pentru ca serviciul 112 sa fie trecut in subordinea MAI va fi nevoie de o ordonanta de urgenta a Guvernului, deci e posibil ca luna aceasta sa fie facuta modificarea, dar impactul sau nu va fi resimtit chiar atat de rapid.

„E corect, asta dorim să facem (sistemul 112 să treacă de la STS la MAI, n.red.). Suntem în faza în care pregătim procedură și, dacă este nevoie, modificări legislative, astfel încât să trecem de îndată la acest lucru.”

Trecerea 112 la MAI de la STS va lasa institutia fara o foarte mare parte din activitatea pe care o desfasoara in acest moment, deoarece exista multe centre si foarte multi angajati in administrarea sa. E greu de spus daca schimbarea adminsitratorului serviciului 112 este una de bun augur, insa STS a fost acuzata de multe ori ca nu a condus cum trebuie sistemul, asa ca unii dintre romani ar putea privi cu ochi buni totul.

Va fi interesant de vazut cat dureaza aceste modificari, si ce anume va fi implementat pentru a face serviciul 112 mai bun, avand in vedere ca in cazul crimelor de la caracal a esuat complet.