Romania: Noile Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT ale MAI dupa Aderarea la Schengen

Romania are anuntate de catre MAI o serie de noi masuri oficiale de ultim moment dupa aderarea la Schengen, ce este adus in atentia a milioane de romani.

Romania Noile Masuri Oficiale ULTIM MOMENT MAI Aderarea Schengen

Romania a aderat la Schengen, partial deocamdata, insa chiar si asa, MAI are acum o responsabilitate si mai mare, pentru ca trebuie sa protejeze granitele Spatiului Schengen impotriva nu doar a migratiei ilegale, ci si a altor tipuri de abateri de la lege, iar autoritatile din Romania depun eforturi serioase pentru a face acest lucru.

Romania a reusit in ultimele 24 de ore sa constate, prin angajatii MAI, nu mai putin de 153 de fapte care sunt contrare legii, majoritatea contraventii, fiind aplicate si amenzi in valoare de aproape 64.000 de LEI, asta in timp ce desigur ca se fac si verificari prin sistemul eDAC, pentru calatorii din aeroporturi.

Romania si-a asumat o serie de obligatii importante odata cu aderarea la Schengen, chiar daca partiala, iar ele trebuie sa fie indeplinite in totalitate, astfel ca informatiile de mai jos vin sa ne arate cat de hotarate sunt autoritatile din Romania sa arate ca respecta aquis-ul Spatiului Schengne, pentru ca finalizarea aderarii sa devina o realitate rapid.

“In ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă – punctele de trecere, dar şi la „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 153 de fapte ilegale (42 infracţiuni şi 111 contravenţii) prin care a fost încălcată legislaţia română. În urma constatării faptelor ilegale de către polițiștii de frontieră, au fost aplicate amenzi în valoare de 63.765 lei.

Si au fost ridicate în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 215.562 lei, care au fost oprite de la comercializare, cu scopul de a proteja consumatorii. De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 39 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 10 cetăţeni români din diferite motive legale.”