Planeta Marte. Noua IMAGINE UIMITOARE Publicata de NASA

Planeta Marte. O noua imagine uimitoare a fost publicata de catre NASA pentru a ne arata una dintre cele mai importante descoperiri facute pe corpul ceresc.

Planeta Marte. Noua IMAGINE UIMITOARE Publicata de NASA

Planeta Marte. NASA continua explorarea corpului ceresc aflat la mare distanta de Pamant, iar ca parte a acestei misiuni astazi a publicat o noua imagine care ne prezinta unul dintre muntii care se regasesc acolo. Mai exact, muntele Sharp, ascutit, este prezentat in imaginea de mai jos, ea fiind inregistrata de catre robotul care a fost trimis de catre NASA pe planeta Marte cu cativa ani in urma, si care continua sa dezvaluie totul de pe suprafata sa.

Planeta Marte. Robotul Curiosity, curiozitate, a inregistrat aceasta imagine panoramica a muntelui Sharp in cursul zilei de marti, iar asa putem vedea cam cat de variat este terenul de pe planeta rosie. Muntele Sharp este un punct central al unui crater care a primit denumirea Gale, iar conform NASA, acesta se ridica la o inaltime de 5.5 kilometri deasupra craterului, planeta Marte avand multe zone in care formele de relief arata in acest mod.

Planeta Marte. Noua IMAGINE UIMITOARE Publicata de NASA

Planeta Marte. Noua IMAGINE UIMITOARE Publicata de NASA muntele sharp
Muntele Sharp pozat de catre robotul Curiosity al NASA pe planeta Marte.

Planeta Marte. Robotul Curiosity analizeaza suprafata corpului ceresc pentru a le oferi celor de la NASA mai multe informatii despre apa care se afla acolo, dar si despre posibile semne de viata, indiferent de forma in care se gaseste. Cei de la NASA au adunat foarte multe informatii despre planeta Marte multumita acestui robot, iar dupa cum puteti vedea, inca mai exista surprize care pot uimi lumea intreaga, muntele Sharp fiind un foarte bun exemplu.

 

Planeta Marte. Robotul Curiosity urmeaza sa aiba si un “frate” trimis in luna iulie a anului 2020 de catre cei de la NASA, planurile fiind deja aproape de finalizare, cel putin in ceea ce priveste constructia acestui robot. NASA urmeaza sa adune si mai multe informatii multumita acestui nou robot, iar asa se pregateste sa trimita primii oameni catre planeta Marte, ceva ce mai toti oamenii asteapta sa vada cat de curand posibil.

Planeta Marte. Conform planurilor celor de la NASA, in 2024 urmeaza sa fie din nou trimisi oameni catre luna, iar de acolo in 2030 ar trebui sa aiba loc si primele calatorii catre planeta rosie.