RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, TOTI Clientii au o Veste GROZAVA

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, vor avea pentru toti clientii o schimbare extrem de importanta in saptamanile urmatoare, iata cum vei beneficia de ea.

RCS & RDS advanced mobile location

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, sunt vizate de o schimbare extrem de importanta pentru clientii lor, si toata lumea trebuie sa stie ce se va intampla in saptamanile urmatoare, deoarece suntem direct implicati. Mai exact, in curand autoritatile din Romania vor implementa sistemul Advanced Mobile Location pentru serviciul de urgenta 112, iar clientii de la RCS & RDS, si nu numai, vor beneficia de localizare mult mai exacta cand cer ajutor.

RCS & RDS. Desi in mod teoretic operatorii nu ar trebui sa faca vreo modificare pentru retea astfel incat serviciul 112 sa primeasca mesaje prin tehnologia AML, ei sunt totusi direct implicati. Tehnologia AML presupune trimiterea unui SMS catre serviciul de urgenta 112 cu coordonatele geografice ale persoanei care suna, deci retelele RCS & RDS, si ale celorlalti operatori, sunt folosite pentru a transmite informatiile esentiale pentru fiecare caz.

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, TOTI Clientii au o Veste GROZAVA

RCS & RDS. Telefoanele care au tehnologia Advanced Mobile Location integrata activeaza in mod automat GPS-ul si internetul pentru localizare exacta cand se suna la 112, si cu aceste date este trimis SMS-ul. Chiar daca telefonul are dezactivate aceste functii, AML pe activeaza automat la apelarea 112 pentru a obtine datele si a trimite SMS-ul cu informatii prin RCS & RDS, sau celelalte retele, functiile fiind mai apoi dezactivate in mod automat.

“Un smartphone compatibil AML recunoaște când se efectuează un apel de urgență și, dacă nu este deja activat, activează GNSS-ul telefonului pentru a colecta informațiile despre locația apelantului. Receptorul trimite apoi un SMS automat serviciilor de urgență cu locația apelantului, înainte de a opri din nou GNSS. Serviciul poate utiliza și Wi-Fi, în funcție de care este mai bine la un moment dat.”

RCS & RDS. Teoretic, operatorilor de telefonie mobila le-ar putea fi cerut doar sa ofere prioritate pentru aceste tipuri de SMS-uri care ajung la 112, insa autoritatile vor trebui sa modernizeze sistemul pentru a le putea primi. Nu se stie deocamdata cand anume va fi integrata tehnologia AML pentru serviciul de urgenta 112, insa avand in vedere ca RCS & RDS, sau alte companii, n trebuie sa faca nimic, totul sta in capacitatea autoritatilor de a se tine de cuvant.

RCS & RDS. Tehnologia AML va salva foarte multe vieti daca va fi implementata cat mai curand, insa e greu de spus cam cat ar putea dura pana cand noi vom beneficia intr-adevar de tehnologii care sa ne salveze vietile.