Guvernul TAIE Telefoanele, Anunt RADICAL pentru TOTI Angajatii

Guvernul Romaniei a luat o decizie radicala care ii vizeaza pe toti angajatii din Romania, iata ce a decis sa le taie acestora incepand de luna aceasta.

Guvernul TAIE Telefoanele, Anunt RADICAL pentru TOTI Angajatii

Guvernul Romaniei a facut astazi o rectificare bugetara care ii va lasa pe angajatii sai fara un beneficiu foarte important, dar in scopul de a reduce cheltuielile, iata ca se mai iau si decizii de acest gen. Ca parte a rectificarii bugetare, Guvernul Romaniei vrea sa le interzica institutiilor de stat sa le mai achizitioneze servicii de telefonie mobila tuturor angajatilor, exceptie facand cei care ocupa functii de demnitate publica.

Practic, institutiile de stat nu vor mai putea cumpara servicii de telefonie mobila pentru angajati, indiferent din ce institutie fac acestia parte, iar schimbarea este una foarte radicala pentru toti dintre ei. In momentul de fata nu este cunoscuta public o cifra a angajatilor de la stat care au abonamentele de telefonie mobila platite de catre institutia la care sunt angajati, si probabil nici nu vom afla prea curand acest lucru.

Guvernul TAIE Telefoanele, Anunt RADICAL pentru TOTI Angajatii

Guvernul Romaniei a cautat sa taie cheltuielile de pe oriunde a putut, iar decizia de a nu le mai achizitiona servicii de telefonie mobil angajatilor arata cat de mult s-a incercat indeplinirea acestui obiectiv. Decizia ar trebui sa se aplice doar pentru viitoarele achizitii de servicii de telefonie mobila, in mod teoretic, deci toti cei care au telefoane de serviciu in momentul de fata ar trebui sa ramana cu ele, daca nu cumva schimbarile sunt mai radicale.

“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, autoritățile și instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, nu pot achiziționa din fonduri publice servicii de telefonie mobilă pentru personalul angajat, cu excepția personanelor care ocupă funcții de demnitate publică.”

Pana acum nu cred ca Guvernul Romaniei a mai luat o masura la fel de radicala la vreo rectificare bugetara, iar de ea ar putea fi afectat un numar foarte mare de angajati de la stat. Totul depinde de cate dintre contractele pentru servicii de telefonie mobila urmeaza sa expire in curand, sau de ce alte nevoi au institutiile, pentru ca angajarile in administratia publica au fost blocate, deci prea multe situatii cu probleme n-ar trebui sa existe.