Guvernul TAIE TELEFOANELE Politistilor, Pompierilor, Ambulantei

Guvernul Romaniei este foarte aproape de a taia telefoanele politistilor, pompierilor, angajatilor de pe Ambulanta, SMURD, iata de ce se plang bugetarii.

Guvernul TAIE Telefoanele Politistilor, Pompierilor, Ambulantei

Guvernul Romaniei a luat ieri o decizie care a oprit foarte multi bugetari in loc, si v-am spus ca s-a hotarat ca acestia sa nu mai aiba serviciile de telefonie mobila platite din bugetele institutiilor la care sunt angajati. Ieri v-am spus ca asta ar putea inseamna doua lucruri, fie se taie toate abonamentele de telefonie mobila contractate deja, fie nu vor mai putea fi achizitionate servicii noi, si s-ar parea ca ar putea fi vorba despre prima situatie.

Politistii, pompierii, angajatii de pe Ambulanta, SMURD, si multi alti functionari ar urma sa ramana fara telefoanele mobile pe care le-au primit pentru a-si indeplini atributiile de serviciu in institutia din care fac parte. De acest lucru au inceput sa se planga astazi reprezentanti ai celor din politie, pompieri, etc, iar Guvernul Romaniei pare sa fi luat o decizie care ii lasa pe angajatii sai fara capacitatea de a-si indeplini atributiile de serviciu.

Guvernul TAIE Telefoanele Politistilor, Pompierilor, Ambulantei

Desigur ca nu toti bugetarii sunt de aceeasi parere, iar asta pentru ca in Arges, cei de la Consiliul judetean spun ca de fapt ar fi vorba doar despre achizitiile viitoare, iar actualele abonamente de telefonie mobila vor fi platite. Aceasta ar trebui, practic, sa fie situatia normala pentru ca polistii, pompierii, angajatii de pe ambulanta, si de la oricare alte institutii publice, sa nu ramana fara telefoanele de serviciu pe care le folosesc si in misiuni.

Bugetarii nici nu vor sa auda de folosirea telefoanelor personale pentru indeplinirea atributiilor de serviciu, ceea ce este perfect normal, iar asta pentru ca nici nu ar fi logic sa faca asta. Totusi, deocamdata ordonanta de urgenta pregatita de catre Guvernul Romaniei nu a fost adoptata, si mai poate fi modificata, ceea ce ar trebui sa se intample, astfel incat institutiile din ROmania, si serviciile de urgenta sa nu fie blocate.

De la interdictia privind plata abonamentelor de telefonie mobila sunt exceptati demnitarii, care vor avea in continuare aceste servicii achizitionate cu fonduri de la bugetul de stat.