iPhone: Apple BLOCHEAZA o Functie a iOS daca Schimbi Bateria

Apple blocheaza o functie majora a iPhone in iOS daca decizis a iti schimbi singur bateria, fie ca e originala, sau terta, iata ce se intampla.

Apple continua politica de obligare a clientilor sa isi repare produsele doar in centrele sale autorizate, si a decis sa dezactiveze o functie a iPhone pentru cei care-si schimba bateriile. In clipul video de mai sus puteti vedea o explicatie lunga pentru ceea ce face compania Apple, insa pe scurt, e vorba despre faptul ca functia privind starea bateriei e dezactivata in iOS.

Nu conteaza daca ai baterie originala, sau terta, daca iti schimbi singur bateria, si nu mergi intr-un service Apple, vei avea functia dezactivata. Totul are la baza faptul ca Apple a implementat un element de securitate pentru bateriile iPhone, chip-ul care controleaza fluxul de energie spre ele autentificand bateria la conectare, dar numai in service-urile Apple.

Se pare ca Apple si service-urile partenere au un software special care autentifica orice baterie noua cu telefonul atunci cand este schimbata. Daca utilizatorul o schimba singur, autentificarea nu se face, iar starea bateriei nu este inregistrata in cadrul iOS, un mesaj de avertizare fiind afisat pentru utilizatori.

„Simplu, Apple blochează bateriile pe iPhone-urile lor din fabrică, așa că, de fiecare dată când înlocuiți singur bateria – chiar dacă utilizați o baterie Apple autentică de la un alt iPhone, vă va oferi totuși mesajul de alerta. Singurul mod de a evita problema este – ai ghicit – să plătești Apple pentru a înlocui bateria iPhone pentru tine. Probabil, software-ul lor de diagnostic secret poate să faca schimbarea magica care resetează acest indicator „Service”. Dar Apple refuză să pună acest software la dispoziția oricui, în afară de ei înșiși și de furnizorii de servicii autorizați Apple.”

Din pacate, dezactivarea acestei functii ii lasa pe utilizatori fara posibilitatea de a sti daca bateria nu mai retine bine energia si trebuie schimbata, nici daca performantele telefonului sunt automat reduse de iOS. Desigur ca vorbim despre o practica deplorabila, impotriva clientilor, dar Apple e recunoscuta pentru obligarea clientilor sa faca doar ce vrea ea.