Xiaomi va Lansa Telefonul cu o Camera de 108 Megapixeli

Xiaomi va lansa un telefon cu o camera de 108 megapixeli pentru clientii din lumea intreaga, iata de la ce companie va cumpara senzorul de imagine pentru ea.

Xiaomi va Lansa Telefonul cu o Camera de 108 Megapixeli

Xiaomi pregateste lansarea unui telefon care are o camera de 108 megapixeli, cea mai mare folosita vreodata intr-un smartphone, si lucrurile merg intr-o directie din ce in ce mai ciudata in acest moment. Desi camerele de telefoane inca mai au nevoie de foarte multe imbunatatiri pentru a ajunge din urma camerele din DSLR-uri, iata ca Xiaomi se axeaza pe rezolutie in loc de calitatea imaginilor, dar nu prea e vina lor.

Xiaomi va folosi un senzor Samsung ISOCELL in camera de 108 megapixeli, iar aceasta ar urma sa inregistreze pozele la o rezolutie de 12,032 x 9,024 pixeli, deci o rezolutie absolut uriasa. Desigur ca pentru a oferi o asemenea rezolutie pentru telefon, Xiaomi are nevoie si de procesoare mai performante, mai ales daca va dori sa treaca si inregistrarea video dincolo de 4K, cat au toate telefoanele premium acum.

Xiaomi va Lansa Telefonul cu o Camera de 108 Megapixeli

Xiaomi va Lansa Telefonul cu o Camera de 108 Megapixeli senzor

Xiaomi si Samsung refuza deocamdata sa ofere detalii cu privire la senzorul care va fi folosit in telefon, separat de rezolutia sa, deci ramane de vazut ce anume va aduce acesta pe partea tehnologica. Pana ca acest telefon sa ajunga in magazine, cei de la Xiaomi vor lansa si un nou model de telefon care va avea o camera de 64 de megapixeli, iar diferenta dintre rezolutii nu va fi resimtita de niciun client obisnuit.

Xiaomi nu a spus specificatiile noului senzor deoarece e posibil ca acesta sa nu fie la fel de performant precum cel de 64 megapixeli pentru inregistrarea pozelor, in special in conditii de luminozitate scazuta. Desigur ca pana in momentul in care Xiaomi si Samsung vor anunta toate detaliile nu stim nimic serios in legatura cu acest senzor nou, deci ramane de vazu ce fel de performante va putea oferi pentru telefonul in care va fi integrat.

Xiaomi mizeaza pe telefoanele care au camere cu senzori cu multi megapixeli pentru a atrage noi clienti catre brand, in special cei care habar nu au ca rezolutia atat de mare e inutila pentru poze.