WhatsApp. Noua Functie URIASA din Android Asteptata de ANI de Zile

WhatsApp are lansata o noua functie foarte importanta pe telefoanele cu sistem de operare Android, ea fiind oferita dupa cativa ani buni de asteptare.

WhatsApp. Noua Functie URIASA din Android Asteptata de ANI de Zile

WhatsApp a lansat in sfarsit astazi o functie noua pentru telefoanele Android pe care foarte multi dintre utilizatori o asteptau de ani si ani de zile, ea aducand ceva ce pe iPhone a fost lansat de mult timp. Mai exact, aplicatia WhatsApp are lansata in versiune beta functia care permite folosirea amprentei, sau a recunoasterii faciale, pentru a bloca accesul la continutul sau, utilizatorii de telefoane iPhone avand asta inca de anul trecut oferit.

WhatsApp ofera deocamdata functia pentru testare utilizatorilor care au instalat versiunile beta ale aplicatiei pentru Android, astfel incat acestia sa raporteze si eventuale probleme de functionare ale sale. Sistemul functioneaza la fel precum in cazul telefoanelor iPhone, adica accesul la aplicatie este restrictionat cu amprenta, sau recunoastere faciala, WhatsApp ascunzand inclusiv mesajele din notificari pentru cei care nu sunt autorizati.

WhatsApp. Noua Functie URIASA din Android Asteptata de ANI de Zile

WhatsApp. Noua Functie URIASA din Android Asteptata de ANI de Zile meniu
Meniu pentru activarea functiei Fingerprint Lock in WhatsApp pe Android.

WhatsApp blocheaza posibilitatea de a vedea mesajele si cand aplicatia este prezentata in cadrul sistemului task switcher, ca si preview, deci vorbim despre un nivel de securitate ridicat de care se bucura utilizatorii. Sistemul a fost foarte laudat pe telefoanele iPhone dupa ce a fost lansat, cei de la WhatsApp stiind ca oamenii vor sa aiba posibilitatea de a bloca accesul la mesaje cu amprenta, sau recunoastere faciala, si iata ca totul e posibil.

WhatsApp. Noua Functie URIASA din Android Asteptata de ANI de Zile blocare

WhatsApp are implementata mai tarziu aceasta functie pe Android din cauza numarului foarte mare de telefoane care folosesc diverse tipuri de autentificare, iar procesul de dezvoltare va fi in final chiar mai dificil. In ciuda acestui lucru, este foarte bine sa vedem faptul ca se implementeaza intr-un final in WhatsApp pentru Android aceasta functie foarte importanta, si nu ramane decat ca toata lumea sa o poata folosi in urmatoarele luni.

WhatsApp ar putea restrictiona compatibilitatea acestei functii cu anumite modele de telefoane cu sistem de operare Android, as ca ramane de vazut in final care si ce va putea folosi.