Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, AVERTIZARE de ULTIMA ORA pentru Romani

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, au clientii avertizati foarte serios de catre autoritati in legatura cu o problema majora care ii poate costa multi bani.

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, AVERTIZARE de ULTIMA ORA pentru Romani

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, au clientii vizati de o avertizare extrem de importanta lansata de catre autoritatile din Romania, si trebuie sa fie cu totii foarte atenti la mesajul care le este transmis astazi. Mai exact, autoritatile din Romania ii avertizeaza pe clientii Digi Mobil, sau ai celorlalti operatori, in legatura cu posibilele costuri suplimentare care pot aparea in momentele in care fac roaming in calatoriile de zilele acestea.

Digi Mobil. Autoritatile le readuc aminte romanilor sa verifice cu mare atentie ce fel de beneficii au in abonamente pentru roaming, deoarece aceste asunt limitate in functie de costul lunar al abonamentului platit. Deasemenea autoritatile avertizeaza clientii de la Digi Mobil, si nu numai, in legatura cu tarile in care beneficiile din Romania sunt disponibile pentru utilizare, tarile din afata spatiului SEE avand costuri mult mai ridicate pentru roaming.

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, AVERTIZARE de ULTIMA ORA pentru Romani

Digi Mobil. Foarte important este deasemenea si roaming-ul involuntar pe care foarte multi il fac in localitatile de granita dintre diverse tari europene, aici costurile putand fi foarte ridicate in cazul efectuarii de consum. Autoritatile din Romania ii avertizeaza pe romanii care folosesc in roaming serviciile de la Digi Mobil, si alti operatori, ca sunt obligati sa plateasca facturile chiar daca nu au intrat in respectiva tara si roaming-ul e involuntar.

“Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații recomandă utilizatorilor să verifice condițiile de utilizare a serviciilor de telefonie și date mobile în roaming, dar și setările telefonului, înainte de a pleca în vacanță. Atunci când aceștia se află în apropierea granițelor țării, se recomandă dezactivarea opțiunii de selectare automată a rețelei, iar când călătoresc în țările din afara SEE, să fie atenți dacă optează pentru depășirea plafonului de 50 de euro pentru internet mobil.”

Digi Mobil. Clientii din Romania nu trebuie sa uite nici de faptul ca pentru orice fel de servicii de roaming exista un plafon de 50 de euro care nu poate fi depasit fara acordul prealabil al clientilor. Operatorii trebuie sa anunte clientii cand ating plafonul, dar Digi Mobil, sau celelalte companii, nu pot face asta daca tara in care se face consumul nu le transmite informatii in timp real despre trafic, astfel ca se pot face costuri suplimentare mari.

Digi Mobil. Acestea fiind spuse, daca sunteti deja in vacanta in Europa, sau daca intentionati sa plecati, ar fi bine sa va orientati foarte serios in legatura cu costurile pentru roaming la operatorul vostru.