Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, ANUNT MAJOR pentru Clienti

Digi Mobil. Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, au parte de un anunt extrem de importnat pentru toti clientii din Romania, iata ce se va schimba.

Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, ANUNT MAJOR pentru Clienti

Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, sunt in centrul unui anunt foarte important astazi, cei de la ANCOM pregatindu-se sa faca o schimbare extrem de importanta care ne vizeaza pe toti, si trebui sa stim ce este. ANCOM urmeaza sa reduca tarifele pentru apelurile telefonice facute in Romania, totul ca parte a unei directive europene, iar Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, vor trebui sa respecte fara comentarii modificarile.

Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, vor practica in Romania preturi care sunt stabilite la nivel european pentru toti operatorii, ele urmand a fi practicate in interiorul tarii pentru clientii tuturor operatorilor telecom. Conform celor de la ANCOM, Digi Mobil, Lycamobile, etc, urmeaza sa perceapa tarife maxime de 0,76 eurocenţi/minut, fata de 0,84 eurocenţi/minut, cat costa in momentul de fata un apel telefon cu valoare maxima in Romania.

Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, ANUNT MAJOR pentru Clienti

Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, vor avea obligatia de a practica noile tarife incepand cu data de 1 ianuarie 2020, acesta fiind deocamdata un tarif temporar pe care autoritatile il impun in tara noastra. In 2020 vor fi stabilite de catre Uniunea Europeana tarifele finale care trebuie practicate de catre operatorii de telecomunicatii de la 31 decembrie 2020, deci Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, fi fortati sa le modifice.

„Conform legislației europene, până la finalul anului 2020, cel târziu, operatorii prezenți pe piața unică vor practica același tarif de terminare la puncte mobile, respectiv același tarif de terminare la puncte fixe. Pentru că ne dorim ca piața de comunicații electronice din România să își păstreze standardele de competitivitate, iar utilizatorii să beneficieze în continuare de oferte cât mai atractive, propunem reducerea cu aproximativ 10% a tarifului maxim de terminare pentru apelurile mobile actuale, ca măsură tranzitorie până la stabilirea tarifului unic european. Tariful propus a fost calculat de ANCOM conform recomandărilor Comisiei Europene.”

Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, vor avea tarifele finale stabilite in baza unei consultari facute la nivel european de catre autoritatile de telecomunicatii din fiecare stat al Uniunii Europene. In urma unei analize atente a costurilor vor fi stabilite preturile maxime pe care Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, le vor putea percepe pentru apelurile telefonice, iar acestea for fi impuse din 2021 pentru toti clientii din UE.

Digi Mobil, Lycamobile, Orange, Telekom, Vodafone, vor fi consultate in ceea ce privste tarifele care vor fi impuse in Romania, insa nu vor avea un cuvant prea mare de spus pentru ca decizia va fi luata la nivel european.