NASA. VIDEO INCREDIBIL cu Noul Habitat pentru Astronauti

NASA. Un video incredibil cu noul habitat pentru astronauti a aparut pe internet, iata cum arata "casa" din spatiul cosmic in care vor trai acestia in misiuni.

NASA. Agentia spatiala americana a publicat un nou video incredibil in care prezinta noul habitat pe care astronautii il vor folosi in spatiul cosmic, inclusiv cand vor ajunge pe Luna, in misiunile din 2024 si nu numai. Puteti vedea mai sus prezentarea noului habtitat in care vor trai astronatii pe care NASA ii va trimite in spatiul cosmic in viitor, acesta fiind testat in momentul de fata intr-un laborator din Colorado inainte de a fi trimis efectiv in spatiu.

NASA. Vorbim despre o structura gandita pe mai multe etaje, care poate fi umflata si dezumflata de catre astronauti, in functie de nevoi, ea fiind capabila sa sustina viata inclusiv pe planeta Marte. Testele facute exclusiv pentru habitat au luat sfarsit, cei de la NASA fiind foarte multumiti de rezultate, astfel ca acum vor lasa trei astronauti sa traiasca in el timp de 3 zile inainte de a decide cand si cum il vor trimite in spatiu.

NASA. VIDEO INCREDIBIL cu Noul Habitat pentru Astronauti

NASA. VIDEO INCREDIBIL cu Noul Habitat pentru Astronauti interior
Zona de lucru pentru astronautii NASA in noul habitat.

NASA. Habitatul este atat de compact, cu o dimensiune de doar 5.4 metri, incat poate fi introdus intr-o racheta de mici dimensiuni, insa se poate transforma intr-o structura de 8×8 metri dupa umflare. Puteti vedea si din imaginea de mai sus ca exista suficient spatiu intr-un etaj pentru ca astronautii de la NASA sa poata lucra inclusiv la calculatoare, volumul de presiune din interior fiind de 300 de metri cubi, o treime din cel al Statiei Spatiale Internationale.

„Johnson Space Center tocmai a terminat testarea acestui lucru, unde au pus un echipaj înăuntru timp de aproximativ trei zile – ceea ce ei numesc„ testare în viață. Acolo se trece printr-o misiune simulată, testați funcționalitatea spațiului și cât de bine funcționează pentru îndeplinirea misiunii. Am lucrat factorii umani cu adevărat greu pentru a-l defini, astfel încât am avut stații de cercetare, stații de lucru robotică, camere de locuit pentru echipaj și toate lucrurile de care ar avea nevoie pentru a funcționa.”

NASA. VIDEO INCREDIBIL cu Noul Habitat pentru Astronauti camera
Zona de living din cadrul habitatului, in care astronautii NASA isi vor petrece majoritatea timpului liber.

NASA. Inclusiv alte habitate de dimensiuni mai mari sunt create de catre ingineri pentru ca astronautii sa poata lucra in conditii si mai bune, insa deocamdata doar sunt facute teste pentru ele. Planurile celor de la NASA implica trimiterea astronautilor in spatiul cosmic in asemenea habitate pentru a supravietui pentru perioade cat mai lungi de timp, iar din ceea ce se vede, vor avea loc sa-si desfasoare si activitatile de rutina.

NASA. Acest habitat va fi testat initial pe luna, dupa misiunile din 2024, iar apoi va fi folosit inclusiv in misiunea care va duce astronautii pe planeta Marte, dupa anul 2030.