Foarte Multe BOLI pot fi TRATATE cu Ajutorul acestei Descoperiri ULUITOARE

Foarte multe boli pot fi tratate, si imbatranirea poate fi incetinita multumita acestei noi descoperiri remarcabile facute de catre cercetatori.

Foarte Multe BOLI pot fi TRATATE cu Ajutorul acestei Descoperiri ULUITOARE

Foarte multe tipuri de boli bazate pe mutatii pot fi tratate multumita acestei descoperiri impresionante facuta de catre cercetatorii din domeniul medical, ea putand sta la baza ajutarii foarte multor oameni. Vorbim despre o noua metoda de a edita genele din corpul uman pentru a rezolva multe dintre problemele pe care bolile bazate pe mutatii le creeaza pentru omenire in momentul de fata, descoperirea fiind una extrem de importanta.

Desigur ca la baza acestei noi tehnici pentru editarea genelor sta tehnologia, cercetatorii reusind sa testeze in laborato modificarile pe care le-au gandit, si se pare ca primele verificari au decurs fara probleme. SATI este denumirea acestei noi tehnici pentru a trata corpul uman chiar si impotriva bolilor care sunt formate in urma unor mutatii ale genelor, el fiind o varianta imbunatatita a HITI, o alta tehnica de editare a genelor.

Foarte Multe BOLI pot fi TRATATE cu Ajutorul acestei Descoperiri ULUITOARE

Totul are la baza introducerea unei gene modificate intr-o regiune a ADN-ului care pe masura ce se repara, integreaza respectiva genera pe langa celelalte vechi, eliminand mutatia fara a afecta restul genelor. Efectele descoperite in urma testelor facute in laboratir au fost dramatice, cobaii tratati folosind aceasta tehnica avand o durata de viata cu 45% mai mare, imbatranirea fiind redusa, iar in cazul oamenilor ar putea fi vorba despre adaugarea unui deceniu la viata lor.

“Capacitatea de a edita genele din organismele vii oferă posibilitatea de a trata o multitudine de boli moștenite. S-ar putea dovedi instrumental în dezvoltarea de strategii eficiente pentru înlocuirea genei țintă a multor tipuri diferite de mutații și deschide ușa pentru utilizarea instrumentelor de editare a genomului pentru a vindeca o gamă largă de boli genetice. Cercetătorii au putut observa caracteristici diminuate ale îmbătrânirii în mai multe țesuturi, inclusiv pielea și splina, împreună cu o prelungire a duratei de viață (45% creștere comparativ cu șoarecii progeriați netratat).”

Deocamdata testele de laborator sunt doar inceputul pentru ceea ce se doreste a fi o tehnica prin care oamenii sa fie tratati impotriva bolilor serioase, reducerea procesului de imbatranire fiind inca foarte departe. Ceea ce au descoperit cercetatorii va schimba lumea, daca se va putea merge dincolo de laborator, iar testele facute pe subiecti umani vor avea aceleasi rezultate precum testele facute pe cobai pana in prezent.

Nu se stie deocamdata cand ar putea fi folosita aceasta noua tehnica inclusiv pe oameni, dar probabil ca in cativa ani vom afla daca este eficienta, sau nu, dincolo de simpli cobai.