Apple a RENUNTAT la o Functie GROZAVA pentru Telefoanele iPhone

Apple a RENUNTAT la o Functie GROZAVA pentru Telefoanele iPhone

Apple a avut in dezvoltare o functie grozava pentru telefoanele iPhone, pe care din pacate a decis sa o elimine inainte de a o oferi in mod oficial. Mai exact, vorbim despre o functie pe care Apple a numit-o walkie – talkie, ea permitandu-le utilizatorilor sa poarte conversatii intre ei chiar si fara conectivitate GSM.

Apple a dezvoltat aceasta functie pentru telefoanele iPhone in colaborare cu cei de la Intel, ea fiind gandita pentru a facilita comunicarea rapida. Functia dezvoltata de catre Apple ar functiona pe frecventele de 900 MHz si ar folosi doar unde radio invizibile, fara a se conecta la vreo retea de telefonie, Wi-Fi, etc.

Apple a gandit functia pentru ca oamenii sa poata comunica pe distante nu foarte mari in momentele in care se afla in zone unde nu exista vreun fel de conectivitate. Ideea in sine este foarte buna, ea fiind laudata de catre multe persoane, dar din pacate Apple a decis sa faca o schimbare mare pentru telefoanele iPhone.

“Apple a renuntat la un nou proiect de tehnologie wireless, care ar fi permis persoanelor cu iPhone să ajungă însoțitori din apropiere în zone fără acoperire celulară, cum ar fi pe pârtiile de schi sau în drumeții în zonele îndepărtate, au spus două persoane familiare cu proiectul.”

Avand in vedere ca ea functiona cu ajutorul modem-urilor Intel, care nu vor mai fi integrate in telefoanele iPhone, dar si ca omul care supraveghea proiectul a plecat de la Apple, functia a fost eliminata. Nu e exclus ca Apple sa o testeze iar in viitor, dar deocamdata nu exista informatii care sa dea de inteles acest lucru.