LUNA. Fenomenul INCREDIBIL ce are loc LA NOAPTE in Romania

LUNA. Un fenomen astronomic incredibil va avea loc in aceasta seara in Romania, iata ce se va intampla pe cer cu satelitul natural al pamantului doar astazi.

LUNA. Fenomenul INCREDIBIL ce are loc LA NOAPTE in Romania

LUNA. Pentru cei dintre voi care nu sunt foarte atenti la ceea ce se intampla zlnic pe cer, ei bine trebuie sa stiti ca astazi are loc un fenomen care se numeste Luna Neagra, sau Luna intunecata. Vorbim despre un fenomen astronomic spectaculos in care LUNA incepe sa creasca, si putet vedea in imaginea de mai jos care sunt fazele lunii, si in care dintre ele urmeaza sa se inscrie si satelitul natural al pamantului in aceasta seara.

LUNA. In mod normal un fenomen de acest gen ar trebui sa se intample maxim o data pe luna, insa in august avem parte de ceva diferit, iar asta din cauza modului in care se invarte pamantul in jurul soarelui. In aceasta seara LUNA si Soarele vor fi in pozitii opuse ale Pamantului, deci cea din urma nu va fi iluminata, ea reflectand doar lumina soarelui, dar in aceasta seara nu o va mai avea asupra sa, iar asa apare fenomenul de LUNA Neagra.

LUNA. Fenomenul INCREDIBIL ce are loc LA NOAPTE in Romania

LUNA. Fenomenul INCREDIBIL ce are loc LA NOAPTE in Romania faze
Fazele lunii.

LUNA. In Romania acest fenomen a primit mai multe denumiri de-a lungul timpului, mai exact Luna Tanara, Luna în Doua Coarne, sau Crai Nou, insa in engleza este folosit termenul LUNA Neagra, unul ceva mai stiintific. Practic, LUNA dispare de pe cer in lipsa iluminarii de la soare, iar spatiul cosmic poate fi observat mult mai bine de catre astronomi, desi satelitul natural nu dispare de langa Pamant in timpul acestui fenomen.

LUNA. Desi unii oameni sunt si de parere ca aceasta faza aduce si probleme pentru Pamant, cercetatorii n-au legat deocamdata vreun eveniment de pe Terra de acest fenomen astronomic, insa orice este posibil. Stim deja ca LUNA afecteaza destul de mult desfasurarea vietii pe Pamant, astfel ca inclusiv un fenomen de acest gen ar putea avea un oarecare impact asupra modului in care decurge viata.

LUNA. Acest fenomen va fi vizibil doar in aceasta noapte in Romania, deci daca veti dori sa il observati, ar fi bine sa fiti foarte atenti la ceea ce se intampla pe cer in urmatoarele ore.