Planeta Jupiter. Anunt ULUITOR despre Primele SEMNE DE VIATA

Planeta Jupiter. Un anunt uluitor vine de la cercetatori cu privire la primele semne de viata si ceea ce vor face pentru a analiza indeaproape lunile sale.

Planeta Jupiter. Dupa foarte multe controverse in ceea ce priveste descoperirea primelor semne de viata pe planeta Marte, iata ca acum discutam despre viata si in legatura cu o alta foarte mare planeta. Cercetatorii sustin ca exista sanse ca pe Europa, una dintre lunile pe care le are planeta Jupiter, ar exista posibilitatea sa fie descoperite semne de viata, iar doua misiuni separate vor fi initate pentru a le cauta in urmatorii ani.

Planeta Jupiter. Agentia spatiala europeana a initiat in aprilie un proiect in cadrul caruia va dezvolta doua nave spatiale care urmeaza sa fie trimise pe luna Europa pentru a vedea ce fel de viata exista acolo. In momentul de fata se estimeaza ca aceste nave spatiale vor ajunge pe luna Europa, de langa planeta Jupiter, in anul 2029, si viata care exista acolo ar putea fi sub forma de microbi, sau alte tipuri de particule care pot fi analizate doar la microscop.

Planeta Jupiter. Anunt ULUITOR despre Primele SEMNE DE VIATA

Planeta Jupiter. Legatura cu primele semne de viata a fost facuta multumita lichidelor care se afla pe suprafata lunii Europa in cantitati destul de mari, dar si a ghetii, ele putand sustine viata si in forma microbiologica. Inclusiv energia hidrotermala sta la baza estimarilor cercetatorilor care sustin ca pe cel putin unele dintre lunile care se afla aproape de planeta Jupiter ar exista viata, indiferent sub ce forma ar putea fi descoperita aceasta.

“Europa se crede că este capabilă să găzduiască viața microbiană simplă, în oceanul său lichid, intern, sub suprafața sa glaciară. Acest lucru se datorează faptului că are fiecare din cele trei premise esențiale pentru viață din abundență: o sursă de molecule utile biochimic, o sursă de energie și un solvent lichid (apă) în care substanțele dizolvate pot reacționa chimic între ele.”

Planeta Jupiter. Pentru a detecta mult mai usor posibile semne de viata, navele spatiale care vor fi trimise acolo vor avea o varietate de instrumente, inclusiv radare care pot scana si ceea ce se afla sub gheata. Teoria aceasta cu apa a fost folosita si pentru a sugera ca inclusiv pe planeta Marte ar exista viata, insa e posibil ca acolo sa nu fie gasita, si ea sa existe pe macar una dintre lunile care exista in apropiere de planeta Jupiter.

Planeta Jupiter. Avand in vedere ca se estimeaza ca abia prin 2029 vor ajunge si navele spatiale pe luna Europa, si pe altele alese pentru explorare, nu vom afla prea curand ce fel de viata exista acolo.