Planeta Marte. UIMITOR, Viata pe Marte Reprodusa pe Pamant

Planeta Marte. Cei care sunt interesati sa experimenteze viata de pe planeta rosie o pot face in acest moment direct pe Pamant, iata unde si cat costa experienta.

Planeta Marte. Avand in vedere ca deocamdata omenirea nu poate ajunge pe planeta rosie, europenii s-au gandit sa le ofere turistilor interesati posibilitatea de a experimenta viata de acolo fara a parasi Pamantul. In clipul video de mai sus puteti vedea un proiect foarte interesant facut de cativa spanioli care au creat intr-o pestera din Spania o experienta similara cu cea pe care o ofera viata pe planeta Marte, sau cel putin asa cum isi imagineaza ei ca ar fi.

Planeta Marte. “Ares Station” este denumirea pe care o are locatia in care oamenii pot experimenta plimbarile fara gravitatie de pe planeta rosie, sau viata cu costumele spatiale care ii protejeaza de vidul din univers. Cei care au creat acest proiect spun ca pe planeta Marte colonizarea ar trebui sa fie facuta sub pamant din cauza temperaturilor foarte joase de la suprafata, dar si lipsa atmosferei care sa permita respirarea fara un costum special.

Planeta Marte. UIMITOR, Viata pe Marte Reprodusa pe Pamant

Planeta Marte. Pentru a putea avea o experienta de acest gen, turistii trebuie sa treaca prin cursuri online care dureaza 26 de zile, dar si un antrenament de 3 zile facut in Spania. Dupa ce indeplinesc toate cerintele, turistii sunt dusi intr-o pestera aflata la 1.5 KM adancime, iar exprienta de a trai ca pe planeta Marte ii costa 6000 de dolari pe noapte, un pret destul de “normal” pentru ceea ce ofera compania pentru clienti.

Planeta Marte. Dupa ce un prim grup de vizitatori a petrecut cu succes cateva zile in pestera experimentand posibila viata de pe planeta rosie, compania din spatele proiectului vrea sa aduca mai multi vizitatori. Ideea in sine nu este chiar atat de rea, avand in vedere interesul foarte mare vis-a-vis de planeta Marte, si cu siguranta vom vedea proiecte similare in alte tari, in special in SUA, unde exista si mai multi clienti cu bani.

Planeta Marte. Desi ideile de acest gen sunt bune, problema e ca nimeni nu stie care e experienta de a trai pe planeta rosie, deci totul este pura fantezie, cel putin deocamdata.