LUNA. UIMITOR Fenomen RAR ce e Vizibil O DATA la 20 de ANI

LUNA. Un fenomen uimitor care se intampla o data la doar 20 de ani va fi vizibil peste doar cateva zile, iata ce vei putea vedea pe cerul instelat atunci.

LUNA. UIMITOR Fenomen RAR ce e Vizibil O DATA la 20 de ANI

LUNA. Un fenomen rar si foarte important va avea loc peste doar cateva zile, si este ceva ce se intampla o data la 20 de ani, conform astronomilor care urmaresc felul in care se misca satelitul natural pe cer. Mai exact, in ziua de 13 septembrie LUNA urmeza sa fie “plina” pe cerul instelat, iar fenomenul este unul rar pentru ca se intampla atat de aproape de echinoctiul de toamna, situatie impresionant de rara.

LUNA. Avand in vedere ca acest fenomen se intampla atat de rar, aparitia satelitului natural al Pamantului pe cer se va intampla cu 27 de minute mai tarziu decat in mod normal, dar asta timp de doar cateva zile. Fenomenul va incepe in seara zilei de 12 septembrie, si se va intinde dincolo de 13 septembrie intr-o anumita masura, insa LUNA va fi vizibila plina, si cel mai bine, doar in ziua de 13 septembrie, adica vinerea viitoare.

LUNA. UIMITOR Fenomen RAR ce e Vizibil O DATA la 20 de ANI

LUNA. Orele la care fenomenul va avea loc vor varia in functie de zona, dar asta e perfect normal deoarece soarele rasare si apune in diverse momente pe intreg intinsul planetei, iar mai toata lumea stie deja acest lucru. Acest fenomen care implica LUNA o va face sa fie vizibila intr-un format atat de mare incat toata lumea va putea sa o vada cu ochiul liber, fara a fi nevoie de vreun telescop, ceea ce este o veste foarte buna.

“Deși luna pare plină la ochi de câteva până la câteva zile succesive, este cu adevărat plină doar pentru o clipă trecătoare. Astronomic vorbind, luna este plină în momentul în care se află exact la 180 de grade opusă soarelui în longitudine ecliptice. Acest moment cade pe 13 septembrie, la ora universală 4:33.”

LUNA. A vedea intregul satelit natural al Pamantului aproape de planeta noastra nu este un fenomen chiar atat de rar, ba din contra, insa a-l vedea atat de mare in apropierea echinoctiului de toamna e ceva rar. Multi dintre cei care urmaresc cerul asteapta cu mare nerabdare sa vada LUNA intr-o asemenea pozitie, si atat de mare, astfel ca vorbim despre un spectacol care va bucura cu siguranta foarte multa lume.

LUNA. Acestea fiind spuse, urmariti cu mare atentie cerul in data de 13 septembrie deoarece veti avea cu siguranta ce sa vedeti cand va avea loc acest fenomen uimitor.