RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, OBLIGATIE ce Afecteaza TOTI Romanii

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, au parte de o noua obligatie foarte importanta din partea autoritatilor, iata ce le este impus pentru cetateni.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, OBLIGATIE ce Afecteaza TOTI Romanii

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, au o noua obligatie impusa de catre Guvernul Romaniei, iar ea afecteaza toti clientii din Romania din momentul in care va intra in vigoare in tara noastra. Mai exact, atat RCS & RDS, cat si ceilalti operatori de telefonie mobila din Romania, au o obligatie noua impusa de catre guvernul Romaniei in ceea ce priveste Ro-Alert si trimitera mesajelor in situatii de urgenta catre toti cetatenii.

RCS & RDS. Conform reglementarilor noi de la Guvernul Romaniei, toti operatorii de telecomunicatii sunt obligati sa-si actualizeze sistemele informatice pentru a putea transmite mesajele Ro-Alert. RCS & RDS, si ceilalti operatori, trebuie sa lucreze cu cei de la STS pentru a-si actualiza sistemele informatice in concordanta cu cerintele institutiei pentru a putea prelua si trimite mesajele in timp cat mai scurt catre cetatenii dintr-o anumita zona.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, OBLIGATIE ce Afecteaza TOTI Romanii

RCS & RDS. Toti operatorii trebuie deasemenea sa-si interconecteze sistemele si la doua centre STS din Bucuresti si Brasov prin care vor fi preluate mesajele Ro-Alert pentru a fi trimise catre ceetateni. In ceea ce priveste trimiterea mesajelor, RCS & RDS, si ceilalti operatori, au deasemenea obligatia si de a confirma in maxim 3 minute de la trimiterea unui mesaj Ro-Alert faptul ca acel mesaj a ajuns efectiv la telefoanele cetatenilor vizati de el.

“Conectarea între Sistemul RO-ALERT si retelele operatorilor se va realiza de catre operatori în doua sedii ale STS din București si Brașov. Având în vedere ca avertizarile publice trebuie sa ajunga catre toți utilizatorii finali aflați în zonele geografice afectate de situații de urgența, în acest sens fiind importanta cunoașterea celulelor radio din zonele afectate care au transmis mesajul RO-ALERT, operatorii vor transmite un mesaj de confirmare cu privire la aceste celule în maxim 3 minute de la transmiterea mesajului inițial.”

RCS & RDS. Deasemenea, in cazul in care exista probleme cu echipamentele operatorilor care faciliteaza trimiterea mesajelor prin Ro-Alert, operatorii au obligatia ca in 24 de ore sa le remedieze. Guvernul Romaniei vrea ca Ro-Alert sa functioneze fara probleme in retelele operatorilor de telefonie mobila RCS & RDS, si nu numai, astfel ca ii obliga pe toti sa-si puna la punct infrastructura hardware si software, iar asta desi 112 are foarte mari carente, de exemplu.

RCS & RDS. Practic, Guvernul Romaniei a gasit, cel mai probabil, unele probleme in ceea ce priveste trimiterea de mesaje prin intermediul Ro-Alert, si incearca mai mult ca sigur sa le rezolve cat se poate de repede.