Planeta Jupiter. UIMIRE la NASA dupa o Descoperire INCREDIBILA

Planeta Jupiter. Uimire in cadrul cercetatorilor de la NASA dupa o descoperire foarte importanta facuta pentru intreaga omenire, iata ce s-a aflat acum.

Planeta Jupiter. UIMIRE la NASA dupa o Descoperire INCREDIBILA

Planeta Jupiter. Chiar si cercetatorii celebri de la NASA au fost complet uimiti de o descoperire extrem de importanta care ne arata cat de diversificat este universul in care traim in momentul de fata. Mai exact, o noua exoplaneta unica, de 3 ori mai mare decat planeta Jupiter, a fost descoperita in univers, iar cercetatorii de la NASA au fost uimiti de secretele pe care le ascunde aceasta, si vorbim despre un eveniment in premiera pentru intreaga planeta.

Planeta Jupiter. Vorbim despre o exoplaneta, adica o planeta care se afla in afara sistemului nostru solar, si care are o orbita ciudata in jurul stelei sale, ceea ce o face cu atat mai interesanta pentru cercetatorii de la NASA. Practic, orbita aceasta a facut planeta unica si foarte interesanta pentru cercetatori, iar daca ea ar fi plasata in galaxia noastra, ea ar avea o orbita care s-ar intinde de la noi si pana dincolo de planeta Jupiter, pana la planeta Neptun.

Planeta Jupiter. UIMIRE la NASA dupa o Descoperire INCREDIBILA

Planeta Jupiter. Pentru ca aceasta planeta sa fie descoperita s-au facut monitorizari timp de aproximativ 2 decenii, iar asta deoarece orbitarea stelei sale dureaza foarte mult, deci informatiile au fost foarte putine. Desi planeta se misca la o viteza destul de mare prin univers, orbita sa cu distanta foarte lunga o face foarte greu de monitorizat, ea miscandu-se mai rapid chiar decat planeta Jupiter, desi are o masa de pana la 3 ori mai mare decat a sa.

“Această planetă este spre deosebire de planetele din sistemul nostru solar, dar mai mult decât atât, este spre deosebire de orice alte exoplanete descoperite până acum. Alte planete detectate departe de stelele lor tind să aibă excentricități foarte mici, ceea ce înseamnă că orbitele lor sunt mai circulare. Faptul că această planetă are o excentricitate atât de mare vorbește de o oarecare diferență în modul în care ea s-a format sau a evoluat în raport cu celelalte planete.”

Planeta Jupiter. Descoperirile de acest gen sunt extrem de importante doarece ne arata cat de diferite sunt planetele din universul nostru, si cat de importante pot fi informatiile pe care le primesc cercetatorii. Ceea ce ne prezinta cercetatorii in momentul de fata dezvaluie ca planeta Jupiter pe care o credem foarte mare pentru galaxia noastra este de fapt mica in raport cu ceea ce mai exista prin univers, si sunt foarte multe de descoperit.

Planeta Jupiter. Pana una-alta, cercetatorii de la NASA vor sa ajunga pe acest corp ceresc pentru a analiza indeaproape ceea ce se afla acolo, si vom mai afla noutati importante in viitor.