LUNA. Intreaga LUME UIMITA de o Veste ULUITOARE data de NASA

LUNA. Intreaga lume a fost uimita de o veste uluitoare data de catre NASA, iata ce informatii incredibile au dezvaluit cercetatorii agentiei spatiale americane.

LUNA. Intreaga LUME UIMITA de o Veste ULUITOARE data de NASA

LUNA. Intreaga lume este uimita de o veste uluitoare facuta de catre cei de la NASA in urma unui eveniment complet neasteptat care s-a intamplat in cursul zilelor trecute pe satelitul natural al Pamantului. Mai exact, modulul lunar trimis de catre India pe LUNA s-a stricat, iar agentia spatiala indiana nu a mai putut intra in contact cu el dupa aselenizare, deci intreaga parte a misiunii spatiale initiate de catre indieni se dovedeste a fi un foarte mare esec.

LUNA. Desi foarte multa lume a fost dezamagita de ceea ce s-a intamplat, cei de la NASA au publicat o serie de informatii uluitoare conform carora nu mai putin de 45% dintre misiunile lunare au esuat. Vorbim despre 109 misiuni care au implicat LUNA, toate fiind desfasurate in ultimele 6 decenii, iar numai 60 dintre ele au avut succes, restul terminandu-se cu esecuri majore.

LUNA. Intreaga LUME UIMITA de o Veste ULUITOARE data de NASA

LUNA. Dintre toate aceste 109 misiuni, 90 au fost derulate doar de catre SUA si Rusia, restul de 19 apartinand altor tari, sau grupuri de tari, dar americanii si rusii sunt cei care au esuat cel mai mult in acest proces. Doar intre anii 1958 si 1959 au esuat 14 misiuni trimise catre LUNA, ceea ce reprezinta o cifra foarte mare, dar atunci ne aflam abia la inceputul programelor spatiale, deci era de asteptat ca succesul sa fie foarte limitat din acest punct de vedere.

“Planul misiunii Chandrayaan-2 Moon de a ateriza modul moale Vikram pe suprafața lunară nu a mers conform scenariului. Raportul de succes al misiunilor lunare întreprinse în ultimele șase decenii este mai mic de 60 la sută, potrivit „Fișei lunare” a agenției spațiale americane NASA. Dintre cele 109 misiuni lunare din perioada respectivă, 60 au avut „succes”, iar restul, aproape 45 la sută, au fost „nereușite” sau clasificate ca „succes parțial”.”

LUNA. In ciuda faptului ca misiunea initiata de catre indieni s-a soldat cu un esec major chiar in partea finala, agentia spatiala spune ca 95% dintre obiectivele sale au fost indeplinite, ceea ce reprezinta un procent surprinzator de mare. In aceasta situatie, lipsa explorarii acelei zone de pe LUNA va ramane in sarcina altor misiuni, si asa vedem de ce nicio tara nu a reusit pana acum sa trimita un modul acolo care sa si transmita date inapoi pe Pamant.

LUNA. In ciuda faptului ca a fost explorat de foarte multa tari, iata ca satelitul natural al Pamantului nu vrea ca oamenii sa afle chiar totul in legatura cu el fara sa se lupte pentru asta.