RCS & RDS. VESTE URIASA! Vrea sa CUMPERE de la Telekom, cu o CONDITIE!

RCS & RDS. Grupul Digi vrea sa cumpere de la Telekom o parte importanta a companiei, insa are si o conditie care pune in risc tranzactia dintre ele.

RCS & RDS. VESTE URIASA! Vrea sa CUMPERE de la Telekom, cu o CONDITIE!

RCS & RDS. De cateva luni de zile au loc negocieri intense intre cei de la Telekom si diverse entitati interesate sa cumpere cel putin unele parti din diviziile pe care compania le are in Romania. S-a spus in repetate randuri ca Telekom urmeaza sa fie vanduta pe bucati, iar acest lucru este reiterat astazi deoarece RCS & RDS ar fi dispusa sa cumpere ceva de la grupul german, dar cu o foarte mare conditie, complet neasteptata de altfel.

RCS & RDS. Cei de la Digi ar dori sa cumpere de la Telekom infrastructura retelei de telefonie mobila, impreuna cu licentele radio pentru ea, insa nu vrea si clientii care folosesc acum aceste servicii. Practic, RCS & RDS vrea sa lase milioane de clienti ai Telekom fara serviciile de telefonie mobila pentru ca propunerea facuta de catre operator nu prea lasa loc de altceva, decat daca Orange ar prelua clientii, asa cum s-a sugerat in lunile trecute.

RCS & RDS. VESTE URIASA! Vrea sa CUMPERE de la Telekom, cu o CONDITIE!

RCS & RDS. S-a zvonit in lunile trecute si ca Orange ar vrea sa cumpere de la Telekom si divizia de telefonie fixa, si internet, ceea ce i-ar aduce exact ceea ce ii lipseste, infrastructura de internet in Romania. Problema acum este ca RCS & RDS nu vrea sa cumpere toata divizia mobila, probabil pentru ca asta ar trimite tranzactia spre analiza la Comisia Europeana, unde ar putea fi dat un aviz negativ, desi numarul de clienti ai Telekom a scazut simtitor.

RCS & RDS. Daca ar cumpara infrastructura GSM a celor de la Telekom, cei de la Digi ar deveni un jucator extrem de important in Romania, iar asta pentru ca vor avea acoperire extrem de mare si in afara oraselor. Telekom nu are tocmai o infrastructura grozava, cu viteze mici de internet, si probleme de semnal in multe zone, dar totusi are o infrastructura net superioara celei de la RCS & RDS, deci pentru Digi ar fi o achizitie foarte buna.

RCS & RDS. Pe masura ce negocierile avanseaza probabil vom mai afla si alte detalii, insa devine tot mai clar faptul ca Telekom va fi vanduta si ca plecarea din Romania nu va fi simpla.