Apple va LANSA iPad si MacBook cu Noi Ecrane Mini-LED

apple ipad macbook mini-led

Apple pregateste lansarea unor noi modele ale iPad si MacBook care au ecrane mini-LED integrate, insa nu chiar atat de devreme precum credeam. Mai exact, cei de la Apple lucreaza de cativa ani la ecrane mini-LED pentru produsele din intreaga lume, si urmeaza sa le lanseze pe final de an 2020, sau 2021.

Noile iPad si MacBook vor avea pana la 10.000 de LED-uri integrate, in comparatie cu doar 576 in ecranul Pro Display XDR care va fi lansat in curand. Fiecare LED ar avea o dimensiune de doar 200 de microni, substantial mai mica decat cele folosite in ecranul care va fi lansat in urmatoarele luni.

Tabletele iPad cu ecrane mini-LED vor avea diagonale de 10 – 12 inch, in timp ce noile MacBook-uri vor avea ecrane cu diagonala de 15 – 17 inch. Problema este ca preturile acestor produse vor fi foarte mari deoarece productia ecranelor mini-LED pentru ele genereaza costuri foarte mari.

Cei de la LG vor furniza ecrane mini-LED pentru compania Apple, iar asa americanii isi reduc substantial dependenta de fabricile celor de la Samsung. Lansarea acestor noi produse ar trebui sa aiba loc undeva in al patrulea trimestru fiscal din 2020, si in primul 2021, deci mai avem mult de asteptat pentru aparitia lor.