RCS & RDS, Telekom, Orange, ULUITOR ce spun Autoritatile Romane de Vanzare

RCS & RDS, Telekom, Orange sunt vizate de un anunt foarte important de la autoritatile din Romania, iata ce spun acestea dezpre vanzarea diviziilor grupului german.

RCS & RDS, Telekom, Orange comisia europeana

RCS & RDS, Telekom, Orange, sunt implicate in momentul de fata in negocieri foarte complicate pentru a scapa grupul german de afacerile din Romania, acesta fiind satul de lupta pe care a dus-o in ultimii 4 ani. Situatia in care sunt implicate RCS & RDS, Telekom, Orange se complica si mai mult pentru ca nu toate autoritatile din Romania au fost anuntate de planurile lor, dar si pentru ca  in final Comisia Europeana va fi implicata in acest proces foarte complex.

RCS & RDS inca nu a ajuns la vreo intelegere cu Telekom pentru cumpararea diviziei mobile, insa cei de la Orange au ajuns, si au anuntat Guvernul Romaniei in legatura cu planurile pe care le au. Consiliul Concurentei nu a fost anuntat oficial de nimic deocamdata, si seful sau a spus ca pana cand nu vor fi anuntati de RCS & RDS, sau celelalte doua companii, in legatura cu planurile lor, nu vor putea analiza nimic, dar vor fi in contact cu Comisia Europeana.

RCS & RDS, Telekom, Orange, ULUITOR ce spun Autoritatile Romane de Vanzare

RCS & RDS incearca sa evite implicarea Comisiei Europene in acest proces, insa Consiliul concurentei da de inteles ca pentru vanzarea diviziei fixe a Telekom catre Orange, decizia va fi luata la Bruxelles, nu in Romania. Consiliul Concurentei n-ar avea prea multe de facut in cazul vanzarii Telekom Romania catre Orange, dar cand RCS & RDS va dori sa cumpere divizia mobila, cei de la ANCOM vor trebui implicati in intregi proces de catre grupul Digi.

“Nu ştim nimic oficial, nu am primit o înştiinţare oficială, suntem însă parteneri în grupul de lucru de la guvern. Dacă se concretizează ştirile vehiculate în presă că va fi o tranzacţie sau că Orange-ul este în pole position să preia activitatea de telecomunicaţii a firmei Telekom România din – iarăşi zvonuri – că operaţiunea va fi notificată Comisiei Europene, deci nu în România va fi luată decizia, ci la Bruxelles, din raţiuni legale – tranzacţia îndeplineşte condiţia legală pentru a fi notificată Comisiei Europene şi nu Consiliului Concurenţei din România.”

RCS & RDS nu-si va putea desfasura planurile chiar asa cum isi imagineaza, iar asta pentru ca vorbim despre o achizitie de foarte mare importanta, pe care si Comisia Europeana va trebui sa o analizeze pentru aprobare. Avand in vedere ca Telekom este foarte dornica sa scape de activele din Romania, probabil va face lobby pe langa Comisia Europeana pentru a-i aproba vanzarile diviziilor catre Orange si RCS & RDS cat mai repede cu putinta.

RCS & RDS, Telekom, Orange, vor ajunge in 2020 cu aceasta vanzare foarte importanta in care sunt implicate, asa ca pana anul viitor e improbabil sa se schimbe ceva major in situatia lor.

2 COMENTARII

  1. De parcă îi obligă cineva pe rds să preia ceva! Decât o cârcă de bani grămadă, mai bine își îmbunătățesc rețeaua gradual pt că în multe locuri sunt complementari cu Telekom. Singurul avantaj ar fi numărul de clienți, dar și aici ar fi un 50/50 din cauza complicațiilor cu preluarea lor care vine la pachet cu modificări de abonamente, renunțări, de negocieri pe partea business etc.