Iata CAT Trebuie sa MUNCESTI pentru a Cumpara iPhone 11 in Romania

Iata cate zile trebuie sa muncesti lunar pentru a cumpara telefoanele iPhone 11, iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max la salariul mediu din Romania.

11

iphone 11 muncesti romania cumpara

iPhone 11, iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max au fost lansate in Romania la preturi extrem de apropiate de cele la care telefoanele au fost puse in vanzare in cursul anului trecut de catre cei de la Apple. Diverse magazine online vand telefoanele din seria iPhone 11 in aceasta pagina si aceasta pagina la preturi care variaza intre 3700 de LEI si peste 7000 de LEI, cu mult peste salariul mediu pe care il castiga un roman in momentul de fata.

In Romania salariul mediu in luna august a fost de 3044 LEI brut si 4981 LEI net, insa desigur ca el variaza in functie de zona, dar Institutul National de Statistica publica datele ca o medie nationala. Asta inseamna ca un roman castiga, in medie, zilnic 144 de LEI, la 21 de zile lucratoare pe luna, deci va avea destul de mult de munca pentru a cumpara diversele telefoane din seria iPhone 11 care sunt acum in vanzare in magazinele online din tara noastra.

Iata CAT Trebuie sa MUNCESTI pentru a Cumpara iPhone 11 in Romania

iphone 11 muncesti romania cumpara lista
Cat muncesc cetatenii din diverse tari pentru a cumpara un iPhone 11 Pro.

iPhone 11, la un pret de aproximativ 3700 de LEI in Romania, ar necesita cam 25.6 zile de munca din partea unui roman care castiga salariul mediu brut pe economie in tara noastra, ceea ce e destul de mult. Un iPhone 11 Pro, care are preturi de pornire de 5300 de LEI, ar obliga un roman sa munceasca 37 de zile pentru a-l cumpara, iar un iPhone 11 Pro Max ar necesita 40 de zile de munca, la un pret de pornire de cam 5800 de LEI.

Facand o comparatie cu alte tari, un iPhone 11 Pro 64 GB ar necesita mai multe zile de munca in Rusia, Muntenegru, sau Mexic, in timp ce ungurii, polonezii, slovacii, etc, ar trebui sa munceasca mai putin. Diferentele nu sunt colosale, insa e clar ca in Romania a cumpara iPhone 11 Pro necesita multa munca, desigur fara a cheltui vreun ban din salariu, dar daca vreti sa va schimbati telefoanele anual, stiti cat trebuie sa economisiti din banii zilnici.