Orange: iata DE CE poate avea INTERZIS la CUMPARAREA Telekom

Orange ar putea avea interzisa cumpararea Telekom, iata ce ar urma sa blocheze vanzarea diviziei fixe catre grupul francez, si de ce ar urma sa se faca.

orange interzis cumpararea telekom

Orange este in plin proces de a cumpara de la Telekom divizia de servicii fixe, statul roman fiind notificat, intregul mecanism de verificare fiind pus in miscare, iar totul pentru ca germanii vor sa fuga rapid din Romania. Problema este ca Orange ar urma sa aiba aceasta achizitie analizata de catre Comisia Europeana, iar asta pentru ca vorbim despre o tranzactie foarte importanta nu doar pentru Romania, ci si pentru mediul concurentia de pe continentul european.

Orange, prin cumpararea diviziei fixe a Telekom, va cumpara inclusiv actiuni la divizia mobila, mai exact o cota de participatie de 30%, pe care o va detine in co-proprietate cu statul roman. Problema este ca RCS & RDS vrea sa cumpere divizia de servicii mobile, iar asta inseamna ca daca Orange va cumpara divizia fixa a Telekom, atunci va trebui sa aprobe inclusiv vanzarea acestei divizii catre RCS & RDS, ceea ce reprezinta o problema in mediul concurential.

Orange: iata DE CE poate avea INTERZIS la CUMPARAREA Telekom

Orange va avea aceasta achizitie analizata de catre Comisia Europeana, iar aceasta ar putea sa o interzica din moment ce grupul francez va cumpara actiuni la o companie concurenta de servicii mobile. Situatia in sine este una foarte complicata, deoarece Orange, ca si concurent al RCS & RDS, ar trebui sa decida daca ii intareste pozitia pe piata, sau nu, ceea ce Comisia Europeana ar putea vedea ca o posibila problema seiroasa.

Orange ar putea fi obligata sa cumpere divizia fixa a Telekom doar dupa ce divizia mobila va fi vanduta catre RCS & RDS, sau dupa ce acele actiuni vor fi rascumparate de catre divizia de servicii fixe. Situatia in sine este foarte complicata, iar Comisia Europeana ar trebui sa decida daca va permite complicarea si mai serioasa prin permiterea celor de la Orange sa cumpere un pachet de actiuni la o companie mobila concurenta.

Orange va avea foarte multe explicatii de dat in fata celor de la Comisia Europeana, si va avea foarte multe asigurari de oferit pentru a finaliza tranzactia, daca nu cumva RCS & RDS va reusi sa cumpere divizia mobila intre timp.