Orange: OBLIGATIA de a DECIDE Soarta Digi in Vanzarea Telekom

Orange va avea obligatia de a decide soarta Digi in vanzarea Telekom, iar asta complica extrem de mult lucrurile pentru finalizarea tranzactiei in Romania.

Orange OBLIGATIA DECIDE Soarta Digi Vanzarea Telekom

Orange are un rol foarte important in tranzactia care va schimba in totalitate piata de telecomunicatii din Romania, iar asta pentru ca va trebui sa decida soarta celor de la Digi dupa ce-si va finaliza cumpararea. Dupa cum v-am mai spus deja, cei de la Orange vor cumpara de la Telekom divizia de servicii fixe impreuna cu jumatate din pachetul de 40% din actiunile pe care aceasta le detine in momentul de fata, si asta complica lucrurile.

Orange ar urma ca, impreuna cu statul roman care a actionar la divizia de servicii fixe a Telekom, sa aiba un cuvant de spus in vanzarea diviziei de servicii mobile catre cei de la Digi, chiar daca e o vanzare partiala. Aceasta situatie nu prea este in concordanta cu legislatia concurentei in Romania, deoarece Orange, un mare operator de telefonie mobila, va trebui sa decida daca unul concurent va deveni mai puternic pe piata de telecomunicatii.

Orange: OBLIGATIA de a DECIDE Soarta Digi in Vanzarea Telekom

Orange stie ca aceasta situatie va complica foarte mult cumpararea diviziei de servicii fixe a Telekom, iar asta deoarece in final Comisia Europeana va trebui sa aprobe tranzactia, si sansele sa o faca nu sunt foarte mari in acest context. Daca Orange nu va reusi sa cumpere divizia de servicii fixe abia dupa ce Telekom vinde macar partial divizia mobila catre Digi, atunci probabil ca investigatia de la Comisia Europeana nu va fi una favorabila.

Orange este intr-o situatie in premiera in Romania, iar asta pentru ca pana acum n-a mai existat o situatie in care un operator de telefonie mobila sa decida soarta altuia pentru a-l face mult mai puternic. Digi s-ar intari extrem de mult daca ar finaliza cumpararea diviziei de servicii mobile a Telekom, si ar putea atrage si mai multi clienti de la Orange, iar de asta lucrurile sunt atat de complicate in momentul de fata.

Orange ar putea scapa de toate aceste probleme daca doar statul roman ar decide aprobarea vanzarii diviziei Telekom, insa acest lucru il vom afla abia in urmatoarele luni, dupa alegerile prezidentiale.