NASA: AVERTIZARE pentru 5 ASTEROIZI ce AZI Ajung la Pamant

NASA a emis o avertizare foarte importanta pentru 5 asteroizi care astazi ajung foarte aproape de Pamant, iata ce spune agentia spatiala americana despre ei.

NASA AVERTIZARE 5 ASTEROIZI Pamant

NASA a emis astazi o noua avertizare extrem de importanta pentru locuitorii Pamantului, ar asta deoarece nu mai putin de 5 asteroizi se indreapta cu viteze de zeci de mii de kilometri pe ora spre planeta noastra. NASA sustine ca unul dintre asteroizi are o viteza de peste 86.000 KM/h in momentul de fata, deci vine cu o forta foarte puternica la Pamant, iar daca ar intra in atmosfera, asa sanse foarte mari de a provoca distrugeri uriase.

NASA sustine ca toti acesti asteroizi au diametre cuprinse intre 14 metri si 100 de metri, deci daca unul de dimensiune substantiala ar intra in atmosfera, ar putea lovi chiar Pamantul fara a se dezintegra. Cei de la NASA spun ca niciunul dintre cei 5 asteroizi nu are sanse de a lovi Pamantul astazi, sau cel putin asta spun calculele facute de catre ei pana acum, insa chiar daca ar intra in atmosfera, nu se stie cati ar putea lovi suprafata.

NASA: AVERTIZARE pentru 5 ASTEROIZI ce AZI Ajung la Pamant

NASA alerteaza intotdeauna intreaga planeta in situatii de acest gen pentru ca orice fel de asteroid care este la o distanta destul de mica de Pamant poate deveni extrem de periculos, in baza regulamentelor sale. Deciziile de a alerta Pamantul in situatii de acest gen au la baza faptul ca asteroizii trec pe langa multe planete in drumul lor spre Pamant, iar NASA stie ca traiectoriile lor pot fi deviate de gravitatia altor planete, deci exista pericol.

NASA stie deasemenea ca asteroizii care au diametre mai mici de 40 – 50 de metri nu ajung la suprafata Pamantului chiar daca intra in atmosfera, dar chiar si distrusi in atmosfera, produc pagube insemnate. Cei 5 asteroizi de astazi au denumirile 2019 TE2, 2019 TW6, 2019 TP5, 2019 TA1 si 2019 TM7, deci toti au fost descoperiti de NASA anul acesta, spre norocul nostru, pentru ca altii trec nedetectati.

NASA face aproape in fiecare zi avertizari de acest gen, insa nu zilnic se indreapta 5 asteroizi aproape de Pamant, iar cei interesati ii si pot vedea in cursul aceste zile daca au un telescop.