Telekom: Vestea foarte PROASTA pentru TOTI Clientii Romani

Telekom lasa toti clientii din Romania cu o veste foarte proasta, iata de ce dezamagire foarte mare ar putea avea parte acestia in urmatoarele saptamani.

Telekom veste proasta 5G

Telekom este cu un picior in afara Romaniei, compania detinuta de catre grupul german incercand sa scape cat poate de repede de toate afacerile pe care le are in tara, iar asta aduce si dezavantaje pentru clienti. Unul dintre ele are legatura cu tehnologia 5G, despre care Telekom nu a spus absolut nimic in 2019 separat de plangerile pe care le-a avut vis-a-vis de OUG 114/2019 si amenintarile ca nu va participa la licitatia pentru frecvente.

Telekom nu pare sa fie dispusa sa faca vreo investitie pentru a oferi conectivitate 5G pentru clientii din Romania, sau cel putin asta pare sa fie situatia in momentul de fata, fara informatii de la ei. Stim deja ca Telekom a inceput sa testeze retele 5G in diverse tari din Europa, insa dincolo de asta nu se stie foarte clar care sunt planurile companiei pentru a le oferi clientilor romani posibilitatea de a se bucura de acesta tehnologie.

Telekom: Vestea foarte PROASTA pentru TOTI Clientii Romani

Telekom vrea sa scape cat mai rapid din Romania, iar planurile de a-si vinde toate activele probabil ca se cam “bat cap in cap” cu investitiile necesare pentru a crea infrastructura 5G in tara. E improbabil ca Telekom sa vrea sa investeasca zeci, sau sute, de milioane de euro in 5G inainte de a pleca, iar asta pentru ca grupul telecom care-i va cumpara activele ar putea sa refuze sa preia si ceea ce s-a facut pentru lansarea 5G in Romania.

Telekom a spus ca 5G este viitorul, iar daca n-ar fi plecat, atunci cu siguranta ar fi lansat o retea de acest gen pentru clientii sai, dar in lipsa unor informatii clare privind investitiile sale, totul ramane in umbra. Telekom ar putea ramane serios in urma in cursa 5G in Romania daca nu-si va vinde rapid divizia de servicii mobile, insa avand in vedere descrierea facuta pentru negocierile cu RC S& RDS, e improbabil ca asta sa se termine curand, si asa cum ar vrea germanii.

Telekom este doar unul dintre operatorii de telecomunicatii care va lansa o retea 5G in Romania, asa ca ramane de vazut ce va avea de pregatit concurenta pentru toti clientii.