NASA: Anuntul NEASTEPTAT Privind 7 noi ASTEROIZI Importanti

NASA face un anunt complet neasteptat cu privire la 7 noi asteroizi care ar putea avea un impact serios asupra viitorului Pamantului asa cum il stim.

NASA Anuntul NEASTEPTAT 7 ASTEROIZI

NASA a facut un anunt extrem de important in cursul noptii trecute cu privire la o misiune care are menirea de a vizita o serie de asteroizi pentru a invata mai multe despre ei in ideea de a proteja Pamantul mai bine. Cei de la NASA au gandit o misiune speciala care are denumirea Lucy, ea urmand a aduce o nava spatiala pe 7 asteroizi care se deplaseaza in apropierea soarelui, si care o pot ajuta sa determine cum sa distruga mai usor aceste roci.

NASA a gandit misiunea Lucy ca una care va dura nu mai putin de 12 ani, deoarece asteroizii se afla la distanta mare de Pamant, dar si unul de celalalt, deci doar deplasarea va necesita o perioada lunga de timp. Nava spatiala care urmeaza sa fie folosita in misiunea Lucy a fost analizata de catre auditori independenti timp de 4 zile in laboratoarele celor de la NASA, si a trecut faza de inspectie, deci poate fi fabricata pentru lansare.

NASA: Anuntul NEASTEPTAT Privind 7 noi ASTEROIZI Importanti

NASA sustine ca acesti 7 asteroizi reprezinta ramasitele unor foste planete din sistemul solar care au fost distruse cu mult timp in urma, ele putand contine informatii esentiale privind existenta sa, dar si a Pamantului. NASA spera sa gaseasca informatii care sa-i ofere detalii cu privire la originile existentei vietii pe Pamant, desi e greu de spus daca asta ar fi posibil pe un asteroid care circula de foarte mult timp prin univers.

“Acesta este un moment foarte interesant pentru noi, deoarece trecem dincolo de faza de proiectare și începem cu adevărat să construim nava spațială. Aceste corpuri primitive dețin indicii vitale pentru descifrarea istoriei sistemului solar și poate chiar originile vieții și materialului organic de pe Pământ.”

NASA poate totusi sa afle mai multe informatii privind rocile din care este compus fiecare asteroid in parte, si poate decide mai usor cum va putea fi folosit sistemul DART pentru a distruge asteroizii care vin spre Pamant. NASA isi pune sperante foarte marei cu privire la capacitatea acestuia de a ne proteja planeta, iar misiunea Lucy va contribui cu siguranta la finalizarea acestui sistem foarte important.

NASA va initia misiunea Lucy in anul 2021, deci pana plecam spre planeta Marte vom avea cu siguranta toate informatiile care ne lipsesc acum despre asteroizi.