Android: Noua ALERTA PERICULOASA pentru MILIOANE de Telefoane

Android are o noua alerta periculoasa pentru milioane de telefoane din intreaga lume, iata ce a fost descoperit si cat de afectati sunt utilizatorii.

android alerta aplicatii telefoane

Android are astazi din nou parte de o alerta periculoasa emisa pentru milioane de telefoane din intreaga lume, iar asta pentru ca exista probleme serioase pentru cei care au instalat unele dintre aplicatiile de mai jos. Alerta vizeaza 42 de aplicatii din Google Play Store, care au fost instalate pe milioane peste milioane de telefoane cu sistem de operare Android, ele fiind infectate cu adware care afecteaza functionalitatea telefoanelor, si le consuma internetul.

Android nu este singurul sistem de operare afectat de aceste probleme, iar asta pentru ca recent s-a descoperit ca inclusiv in App Store exista aplicatii de acest gen, deci hackerii devin tot mai iscusiti in a ne ataca. Revenind la Android, vorbim despre 42 de aplicatii care afiseaza reclame ascunse in telefoanele in care au fost instalate, dar asta numai dupa ce trimit toate informatiile posibile despre ele la serverul de comanda al hackerilor.

Android: Noua ALERTA PERICULOASA pentru MILIOANE de Telefoane

Android le permite acestor aplicatii sa isi si ascunda iconitele reale, utilizatorii avand afisate in lista de aplicatii unele false, a caror stergere nu ii scapa efectiv de aplicatia cu probleme, ea fiind mascata ca fiind una de sistem. Problema cea mai mare este ca in Android reclamele din aceste aplicatii pot fi afisate si in afara lor, in interfata telefonului, ceea ce face infectarea cu atat mai periculoasa, utilizatorii fiind pacaliti sa acceseze reclame malitioase.

“Toate aplicațiile oferă funcționalitatea pe care o promit, pe lângă funcționarea ca adware. Funcționalitatea adware este aceeași în toate aplicațiile analizate. Odată ce aplicația dăunătoare primește datele sale de configurare, dispozitivul afectat este gata să afișeze anunțuri, după alegerea atacatorului; fiecare anunț este afișat ca o activitate pe ecran complet. Dacă utilizatorul dorește să verifice ce aplicație este responsabilă pentru afișarea anunțului, apăsând butonul „Aplicații recente”, se folosește un alt truc: aplicația afișează o pictogramă Facebook sau Google.”

Android le ofera atat de multa libertate dezvoltatorilor incat acestia exploateaza telefoanele utilizatorilor pentru a face foarte multi bani din afisarea de reclame oriunde, chiar si cu iconite fale pentru aplicatii. Din fericire, in iOS acest lucru este imposibil, dar Android permite inclusiv afisarea de reclame peste interfata obisnuita a telefoanelor, iar din pacate hackerii fac aplicatii foarte complexe, greu de detectat de catre Google.

Android este de ceva vreme afectat de probleme de acest gen, iar dupa cum arata lucrurile, se pare ca exista foarte multe aplicatii in Google Play Store care inca nu au fost descoperite.