Android: Anuntul URIAS Facut de catre Google pentru Telefoane

Android are parte de un anunt urias de la compania Google, iata ce a reusit sa faca pentru utilizatorii din intreaga lume in ultimul an de zile.

Android rata adoptie 9 telefoane

Android este sistemul de operare dezvoltat de catre compania Google pentru telefoane mobile, iar compania americana are acum un anunt foarte important cu privire la evolutia sa. Mai exact, cei de la Google au anuntat ca versiunea 9 a Android a fost instalata pana in prezent pe 22.6% dintre toate telefoanele care sunt active la nivel global, rata de adoptie fiind foarte mica in comparatie cu cea a sistemului de operare iOS al Apple.

Android 9 este la un an si 2 luni dupa lansare instalat pe un procent de terminale compatibile care echivaleaza cu jumatate din numarul total de terminale pe care iOS 13 a fost instalat la o luna dupa lansare. Chiar daca in comparatie cu iOS rata de adoptie a Android este extrem de proasta, in comparatie cu versiunile 7 si 8, rata de adoptie a versiunii 9 este de 2 ori mai buna, ceea ce reprezinta o realizare uriasa pentru Google.

Android: Anuntul URIAS Facut de catre Google pentru Telefoane

Android rata adoptie 9 telefoane 2019
Rata de adoptie a Android pentru versiunile 7, 8 si 9.

Android a avut mai dintotdeauna o problema foarte mare cu rata de adoptie deoarece producatorii asiatici de telefoane nu sunt interesati de experienta de care au parte clientii si la cateva luni dupa ce le cumpara produsele. Cei de la Google s-au chinuit ani de zile sa-i convinga de faptul ca oamenii trebuie sa aiba actualizari constante pentru Android lansate, iar cele majore trebuie aduse cat mai rapid in telefoane dupa lansarea lor oficiala.

Android nu a scapat de aceasta problema nici in 2019, dar dupa cum arata cifrele celor de la Google, lucrurile s-au imbunatatit major, iar asta poate sa le dea clientilor sperante ca situatia va fi si mai buna in viitor. Android a implementat diverse programe prin care ii “motiveaza” pe producatori sa ofere foarte rapid actualizarile majore pentru sistemul de operare, iar unele dintre ele par sa aiba intr-un final succes.

Android merge intr-o directie foarte buna in ceea ce priveste rezolvarea problemei privind rata de adoptie, ea nu va disparea peste noapte, insa Google trebuie laudata pentru progresul pe care l-a realizat.