iPhone 12: INOVATIE GROZAVA ce mai CRESTE Autonomia Bateriei

iPhone 12 va avea parte de o inovatie grozava din partea companiei Apple, iar ea urmeaza sa creasca si mai mult autonomia bateriei pe care o ofera telefoanele.

iPhone 12 INOVATIE CRESTE Autonomia

iPhone 12 va fi lansat de catre compania Apple cu o inovatie grozava cu care compania Apple se mandreste de cativa ani, ea fiind deja folosita in seriile Apple Watch lansate pana in prezent. iPhone 12 va fi lansat cu noi tipuri de ecrane care functioneaza in baza tehnologiei LTPO, ele fiind folosite de mult in Apple Watch, insa se pare ca au ajunsla un nivel de functionalitate atat de bun incat pot fi oferite si in telefoane.

iPhone 12 va avea o autonomie cu cel putin 15% mai buna pentru baterie multumita acestei tehnologii LTPO folosita pentru ecrane, ea permitand iluminarea individuala a fiecarui pixel din ecran. Tehnologia in sine este foarte interesanta, insa cei de la Apple vor trebui sa convinga si Samsung sa o foloseasca pentru ecranele pe care le va produce pentru iPhone 12, iar coreenii sunt cam reticenti, promovand tehnologiile proprii.

iPhone 12: INOVATIE GROZAVA ce mai CRESTE Autonomia Bateriei

iPhone 12 va beneficia practic de tehnologia folosita in Apple Watch 4 si Apple Watch 5, ambele avand autonomie foarte buna pentru baterie, iar ultimul are chiar un ecran ce poate sta mereu aprins. De aici s-ar putea trage concluzia ca iPhone 12 ar putea avea un ecran ce sta mereu aprins pentru a afisa anumite informatii, dar deocamdata nu exista vreun zvon care sa sugereze macar partial o asemenea schimbare majora.

“Între timp, Apple se îndreaptă spre aplicarea mai largă a panourilor LTPO pe iPhone-urile sale. Afișajul de temperatură joasă din poli-siliciu și oxid prezintă o arhitectură de pixeli reinventată care permite rata de reîmprospătare a ecranului să se scufunde de la 60Hz până la o putere de sorbere de 1Hz când ceasul este inactiv. Un nou șofer cu consum redus de energie, un management ultra-eficient al energiei și un nou senzor de lumină ambientală lucrează împreună, astfel încât afișajul să rămână mereu aprins cu până la 18 ore de viață a bateriei.”

iPhone 12 ar putea avea consumul de energie al bateriei redus substantial de la 60 Hz la doar 1 Hz atunci cand este inchis, iar autonomia bateriei poate fi substantial crescuta multumita modificarii. Practic, tehnologia LTPO poate aduce pentru iPhone 12 ceva ce unii fani asteapta de foarte mult timp, insa Apple nu va avea o munca foarte usoara pentru a oferi schimbarea, mai ales ca are contracte pe termen lung cu Samsung.

iPhone 12 este programat in momentul de fata pentru a fi lansat pentru clienti undeva in toamna anului 2020, dar daca tehnologia LTPO va fi folosita, sau nu, ramane de vazut.