Android: ATENTIE la o Noua PROBLEMA Extrem de PERICULOASA

Android eset din nou afectat de o problema foarte grava descoperita pentru telefoanele mobile din intreaga lume, iata ce trebuie sa stie toti utilizatorii.

Android ATENTIE PROBLEMA PERICULOASA

Android are parte de o noua problema extrem de periculoasa astazi, sistemul de operare dezvoltat de catre compania americana Google fiind afectat fara ca utilizatorii sa stie ce se intampla. Vorbim despre un nou tip de malware care are denumirea xHelper, acesta fiind gandit pentru a nu putea fi sters din telefoanele cu sistem de operare Android, nici daca utilizatorii sterg toate datele din dispozitivele lor, el reinstalandu-se in mod automat.

Android este exploatat intr-un asemenea mod incat solutiile antivirus actuale sunt complet inutile impotriva acestui malware, el reusind sa se reinstaleze automat chiar daca ele sunt folosite pentru a-l sterge. xHelper a reusit sa infecteze 45.000 de telefoane Android pana acum, cel putin in baza detectarilor facute de catre companiile antivirus, dar numarul creste cu cateva sute de telefoane infectate in fiecare zi in mod automat.

Android: ATENTIE la o Noua PROBLEMA Extrem de PERICULOASA

Android este exploatat de catre xHelper in cea mai mare parte in SUA, India si Rusia, infectarea fiind facuta prin instalarea de aplicatii Android prin pacalirea utilizatorilor care acceseaza anumite website-uri. Singura parte buna in toata aceasta situatie este ca acest malware nu afecteaza telefoanele Android dincolo de afisarea unor reclame in diverse parti din interfata, si trimiterea de notificari de tip spam, deci macar nu sunt date furate din dispozitive.

“Symantec a observat o creștere a detectărilor pentru o aplicație Android rău intenționată care se poate ascunde de utilizatori, poate descărca aplicații rău intenționate și afișa reclame. Aplicația, numită Xhelper, este persistentă. Acesta se poate reinstala după ce utilizatorii o dezinstalează și este proiectat să rămână ascuns prin faptul că nu apare pe lansatorul sistemului. Aplicația a infectat peste 45.000 de dispozitive în ultimele șase luni.”

Android este atat de vulnerabil in fata atacurilor de acest gen incat acum nimeni nu stie foarte clar cum anume reuseste acesta sa se reinstaleze automat chiar si dupa ce se sterg toate datele din telefoane. Symantec si Malwarebytes, care au descoperit acest malware, nu au deocamdata vreo idee cu privire la ceea ce se intampla in Android din cauza xHelper, astfel ca utilizatorii trebuie sa aiba grija sa nu instaleze aplicatii necunoscute in telefoane.

Android are destul de frecvent probleme de acest gen din cauza faptului ca este un sistem de operare atat de deschis, iar din pacate cei de la Google nu reusesc intotdeauna sa rezolve rapid problemele.