Digi | RCS & RDS devine partener Metro Cash & Carry Romania pentru transformare digitala

0

Digi RCS & RDS devine partener Metro Cash & Carry Romania pentru transformare digitala

Digi | RCS & RDS, Metro Cash & Carry Romania și Metro Systems Romania au anuntat un nou parteneriat pentru transformare digitala:

 

  • “Cea mai importantă companie la nivel naţional în domeniul comerțului cu ridicata, Metro Cash & Carry România, și Metro Systems România, furnizorul intern Metro Group pentru soluţii IT, beneficiază, din septembrie, de servicii de comunicații electronice convergente oferite de Digi | RCS & RDS.
  • Parteneriatul pentru conectivitate și transformare digitală acoperă soluții personalizate pentru serviciile de comunicații de date, servicii de telefonie fixă și servicii de telefonie și date mobile.

Metro Cash & Carry România, Metro Systems România și Digi | RCS & RDS au demarat, în septembrie, o colaborare în domeniul comunicațiilor electronice mobile și fixe, care acoperă o paletă extinsă de servicii personalizate. 

Proiectul, gestionat de echipa Digi Business, presupune livrarea de servicii de comunicații de date fixe (VPN MPLS), servicii de telefonie fixă, servicii de audioconferință, servicii de telefonie mobilă și date mobile, pentru o flotă de aproximativ 2.000 utilizatori din cadrul celor două companii. 

Digi | RCS & RDS a propus celor doi parteneri soluții de ultimă oră în domeniul comunicațiilor de date, care să susțină nevoile tehnice ale acestora, atât pentru rețeaua de magazine şi depozite, cât și pentru cele două sedii principale din București. Serviciile sunt furnizate prin intermediul unei infrastructuri fixe pe bază de fibră optică, implementată de operator în cea mai mare parte a locațiilor partenerilor. Pentru o mică parte a rețelei s-a apelat la soluții radio de tip microundă. 

În sediile centrale ale partenerilor, Digi | RCS & RDS a adoptat soluții care asigură  redundanța optimă pentru serviciile fixe de date și telefonie. De asemenea, în aceste locații au fost instalate routere performante, care le oferă utilizatorilor din cele două companii redundanță la nivelul rețelei Digi | RCS & RDS. Tehnologia adoptată permite, în prezent, atingerea unor viteze de până la 10 Gbps în sediile centrale, iar acoperirea indoor pentru serviciile mobile a fost  semnificativ îmbunătățită. O altă componentă a proiectului a constat în instalarea de echipamente și soluții pentru optimizarea serviciilor fixe de date și voce.

 “Parteneriatul cu DIGI l RCS & RDS susţine obiectivul Metro de a dezvolta continuu serviciile oferite clienţilor noştri. Odată cu această colaborare, realizăm o suplimentare a capacităţilor tehnice de infrastructură de date şi, prin urmare, o  disponibilitate sporită a serviciilor. Apreciem deschiderea şi flexibilitatea de care echipa DIGI l RCS & RDS a dat dovadă în cadrul acestui proiect şi suntem nerăbdători să dezvoltăm noul parteneriat în parametri optimi pentru cerinţele noastre de business”, a declarat Camelia Oprea, Director Financiar Metro Cash&Carry Romania.

”Principalul nostru obiectiv a fost acela de a oferi partenerilor servicii de cea mai înaltă calitate la nivelul experienței utilizatorului și de a integra cât mai bine soluțiile noastre fixe și mobile, pentru optimizarea costurilor. Soluția astfel construită va permite ambilor clienți să beneficieze de cele mai avansate tehnologii pentru serviciile de voce mobilă (inclusiv VoWIFI și VoLTE). A fost o provocare pentru echipele noastre, care au reușit într-un timp record, de aproape o lună, să documenteze, să conceapă, să configureze și să implementeze un proiect 100% personalizat. Le mulțumim partenerilor noștri pentru încrederea de a pune în practică alături de noi un asemenea proiect ambițios, cu beneficii pentru clienți, angajați și publicul larg”, a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație Digi | RCS & RDS.”