Apple Anunta Incasari RECORD pentru T3 2019, Profit pe Masura

Apple Incasari RECORD T3 2019

Apple a anuntat incasari record pentru T3 2019, compania americana reusind sa-si depaseasca atat propriile estimari, cat si pe cele ale analistilor din intreaga lume. Apple a inregistrat in T3 2019 venituri de 64 de miliarde de euro, si profit de 13.7 miliarde de euro, depasit incasarile din T3 2018 cu peste 1 miliard de dolari, dar inregistrand profit cu 0.4 miliarde mai mic.

Apple sustine ca acesta este un T3 cu incasari record, reusind sa-l depaseasca pe cel anterior, stabilit anul trecut, iar asta desi vanzarile iPhone n-au fost foarte mari. Apple a reusit sa-si creasca substantial veniturile din servicii, acestea ajungand la aproape o treime din cele ale iPhone, ceea ce e uimitor.

Apple si-a incheiat acum si anul fiscal, inregistrand incasari totale cu 5 miliarde de dolari mai mici decat in cursul anului 2018, profitul scazand cu deasemenea cu 4.2 miliarde de dolari. In ciuda acestui lucru, Apple a generat incasari de 260 de miliarde de dolari in 2019, mai mult decat PIB-ul Romaniei, deci lucrurile inca merg bine.

„Am încheiat un buget inovator pentru anul 2019, cu cel mai mare venit al nostru trimestrial al 4-lea, alimentat de accelerarea creșterii de la Servicii, Wearables și ‌iPad‌”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple. „Având în vedere că clienții și recenzorii au intrat în legătură cu noua generație de iPhone, debutul de azi al AirPods Pro, care anulează zgomotul, așteptarea la cald a Apple TV + la doar două zile distanță și cea mai bună linie a noastră de produse și servicii de până acum, suntem foarte optimist în ceea ce privește depozitul de vacanță ”.

Apple putea avea o situatie si mai proasta daca nu reusea sa isi creasca veniturile din servicii in 2019, acestea compensand intr-o foarte buna masura scaderea incasarilor din vanzarile iPhone. Apple a avut scaderi mari ale vanzarilor iPhone dupa cresterea preturilor acestora, insa diferenta de pret a compensat si aici pierderile, iar 2020 se anunta a fi si mai bun.