Google a Cumparat Fitbit cu 2.1 Miliarde de Dolari

google cumpara fitbit

Google a cumparat Fitbit cu 2.1 miliarde de dolari, tranzactia fiind anuntata in mod oficial astazi de catre cei din Mountain View, suma in sine fiind una impresionanta pentru o companie de acest gen. Abia saptamana trecuta a fost anuntat faptul ca Google este interesata sa cumpere compania Fitbit, si iata ca deja s-a pus in practica planul, iar achizitia a fost anuntata in mod oficial pentru toata lumea, ea fiind una importanta pentru piata wearable.

Google a anuntat ca va dezvolta in continuare WearOS pentru a-l face si mai bun, si desigur ca el va fi integrat in produsele viitoare ale celor de la Fitbit pentru a le extinde functionalitatea si mai mult. In baza a ceea ce se stie pana acum, e foarte posibil ca viitoarele wearable-uri facute in baza acestei achizitii sa poarte branding-ul “Made by Google”, ceea ce ar atrage si mai mult clienti catre ele.

Google a Cumparat Fitbit cu 2.1 Miliarde de Dolari

Google a lansat cateva wearable-uri pana in momentul de fata, insa din pacate niciunul dintre ele n-a fost la fel de bun precum ceea ce am vazut de la Xiaomi, Fitbit, sau Apple Watch. Achizitia Fitbit este ultima sansa a celor de la Google de a avea intr-adevar posibilitatea de a concura serios pe piata wearable, ceea ce este pana la urma o veste grozava, pentru ca aceasta concurenta suplimentara ne va aduce tuturor produse mult mai bune.

Google investeste 2.1 miliarde de dolari intr-o companie care anul trecut a avut incasari de 1.51 miliarde de dolari, deci daca scoate produse bune, are sanse de a isi recupera destul de rapid banii din profit. Google a cumparat de-a lungul timpului multe companii, insa sume similare a cheltuit in putine randuri, astfel ca vorbim despre o decizie foarte importanta pe care o iau americanii, si care cu siguranta va avea impact major asupra pietii wearable.